Romica Prihor

Refresh imagine a sistemului de operare Windows.



Puteti da un refresh  dacă vreţi să nu vă pierdeţi aplicaţiile instalate pe parcursul mai multor luni sau ani de zile. Soluţia este să creaţi o imagine proprie de recovery atunci când sistemul vostru funcţionează în parametri optimi cu tot cu setarile voastre. Este suficient doar câteva comenzi de DOS.



Pentru a porni o fereastră de Command Prompt cu drepturi de administrator, faceţi click dreapta în colţul din stanga jos al taskbar-ului sau pe butonul de Start, în cazul în care rulaţi Windows 8.1 şi din meniul contextual alegeţi opţiunea Command Prompt (Admin). În fereastra care apare, introduceţi comanda ,,recimg /createimage C:\CustomRefreshImages\Image1” fără ghilimele.

În cazul în care vreţi să creaţi mai multe imagini de recuperare la diferite momente în timp, este suficient să schimbaţi cifra de la sfârşit din aceeaşi comandă. Deşi atunci când optaţi pentru ,,Refresh Your PC” nu puteţi alege imaginea care vă interesează, aveţi această opţiune prin altă comandă uşor de ţinut minte introdusă în aceeaşi fereastră de mai devreme cu drepturi de administrator ,,recimg /setcurrent C:\CustomRefreshImages\Image1″. Prin înlocuirea parametrului /setcurrent cu /showcurrent din aceeaşi comandă, puteţi verifica care este imaginea implicită pe care o veţi folosi la readucerea sistemului în stare de funcţionare.





Niciun comentariu: