Romica Prihor

Inlocueste Facebook-ul.- O alternativa excelenta care poate inlocui total Facebook-ul clasic.

Inlocuieste facebook-ul.


Pentru ca stim cu totii ca cea mai prost optimizata aplicatie care exista in Magazin Play este aplicatia Facebook si messenger-ul pentru facebook care nu numai ca ocupa un spatiu considerabil in memoria interna a telefoanelor (ambele la un loc facebook+messenger in jur de 600-700 Mb) dar este si o mare mancatoare de baterie si in acelasi timp si de memorie ram.

In trecut am mai scris un articol pe acest blog tot despre o aplicatie care poate inlocui Facebook-ul clasic dar care avea un neajuns pentru unii, si anume nu puteai apela audio sau video. Daca vreti sa vedeti articolul clic AICI.  Eu fiind in continuu in cautarea unei cat mai bune alternative la aceasta aplicatie, am gasit una care este  aproape perfecta, ca sa nu spun chiar perfecta. Aplicatia se gaseste in Magazin Play si se numeste Lite Messenger for Facebook care dupa instalarea in telefon o sa o gasiti sub forma numelui de Lite Facebook, nu are nici o legatura cu Facebook lite pe care il stim cu totii.



 Aceasta aplicatiie are integrat in ea si messenger care pe pe langa ca este incorporat are si toate functiile messenger-ulu clasic de a efectua apeluri audio sau video ce a ce multi cautau o asemenea aplicatie completa. Aceasta aplicatie are in jur de 5-6 Mb iar dupa instalare la mine ocupa 10,3 Mb si asta avand in vedere ca are si messenger-ul incorporat fata de aplicatia oficiala si cu messenger-ul la un loc ocupa in jur de 600-700 Mb. Aceasta aplicatie Lite Facebook eu am testat-o timp de doua saptamani inainte sa scriu despre ea, si pot sa spun ca se comporta la fel ca si cea oficiala, cu notificari in timp real, cu apelarea audio/video excelenta si tot ce faceati inainte cu cea oficiala puteti face acum cu aceasta aplicatie. Un atu important la aceasta aplicatie mai este ca puteti descarca poze sau video de pe facebook direct din aplicatie.


Observatie.


Aplcatia default se deschide direct in messenger, ca sa schimbati sa se deschida normal in Newfeed, intrati la setarile aplicatiei si la tabul Default section setati pe Newfeed, ca in imaginea de mai jos.

O alta observatie este ca daca aveti un telefon de la Xiaomi sau Huawei care pe langa functia DOZE care este implementata de la Marshmalow aceste marci mai au si ele um Manager telefon care mai inchide si el aplicatiile care ruleaza in fundal, si ca sa aveti notificari in timp real, intrati in acest manager si la tab-ul aplicatii protejate bifati Lite Facebook ca sa ruleze si in fundal. Stati linistiti ca nu consuma nici pe departe resurse si baterie cat consuma aplicatia oficiala. V-am spus ca eu am testat-o doua saptamani pana am luat decizia sa scriu un articol despre ea.




Link descarcare Lite Facebook


La final vreau sa va ma sugerez o alta aplicatie care merita incercata, si anume Friendly for facebook.

Aceasta are la fel messenger incorporat dar nu mai are functia de apelare, in schimb este utila pentru cei care au mai multe conturi de facebook, pentru ca aveti posibilitatea de a va loga cu unul sau mai multe conturi si sa schimbati intre ele. Aceasta aplicatie este disponibila pentru Android dar si pentru iOS.

Link descarcare Friendly for facebook.


Navigare frumoasa si cu mai putine batai de cap pe Facebook.






2 comentarii:

horas67 spunea...

Mulțumesc, Romică ! Ești tare ! Îți faci timp să cauți ce e mai bun, de folosit, pentru noi ! De acum, voi urmări, constant, postările tale ! Sfânta Treime și Maica Domnului să te binecuvânteze ! Hristos a Înviat !

Doza de IT si Tehnologie. spunea...

Cu multa placere. Nu ti-am mai raspuns aici pentru ca am vorbit si pe facebook.