Romica Prihor

Sfaturi utile Gadgeturi

Opera Max ofera compresia clipurilor YouTube si Netflix pentru economisirea conexiunii de date


CUNOSCUTA DEJA UTILIZATORILOR DE ANDROID PENTRU FUNCTIA SA DE ECONOMISIRE A CONEXIUNII DE INTERNET MOBIL, APLICATIA OPERA MAX OFERA COMPRESIE TEXT, IMAGINE SI VIDEO PENTRU SESIUNILE DE NAVIGARE WEB SI TRAFICUL GENERAT DE APLICATII POPULARE CA INSTAGRAM. CONEXIUNILE HTTPS FOLOSITE DE APLICATII CA YOUTUBE SI NETFLIX ERAU INSA INCOMPATIBILE CU OPERA MAX, APLICATIA NEPUTAND TRECE DE ALGORITMUL FOLOSIT PENTRU CRIPTAREA TRAFICULUI DE DATE. DIN FERICIRE, ACEASTA LIMITARE A FOST ELIMINATA IN NOUA VERSIUNE A APLICATIEI.

ACTIONAND CA UN SERVER PROXY PENTRU DISPOZITIVELE CU ANDROID, OPERA MAX POATE REDUCE CONSIDERABIL NECESARUL DE LATIME DE BANDA, INSA DOAR ATAT TIMP CAT DATELE DIRECTIONATE PRIN SERVERELE DETINUTE DE OPERA SUNT ACCESIBILE PENTRU APLICAREA TEHNICILOR DE COMPRESIE. TOT MAI MULT FOLOSITE IN MEDIUL ONLINE, CONEXIUNILE HTTPS EXCLUD ACEASTA POSIBILITATE, INSA NU SI DACA SERVERELE OPERA PRIMESC ACCES LA DATELE TRANSFERATE IN FORMA CRIPTATA.

ASTFEL, DACA PROTEJAREA INTIMITATII LA VIZIONAREA CLIPURILOR YOUTUBE NU ESTE O PRIORITATE, OPERA MAX POATE REDUCE TRAFICUL DE DATE CU PANA LA 50% CU PIERDERI MINIME DE CALITATE. POTRIVIT COMPANIEI, OPERA MAX REDUCE SIMTITOR SI TIMPII DE ASTEPTARE LA INCARCARE, MESAJUL ˝BUFFERING„ APARAND PE ECRAN MULT MAI RAR.

OPERA MAX OFERA COMPRESIA CLIPURILOR YOUTUBE SI NETFLIX PENTRU ECONOMISIREA CONEXIUNII DE DATEOPERA MAX OFERA COMPRESIA CLIPURILOR YOUTUBE SI NETFLIX PENTRU ECONOMISIREA CONEXIUNII DE DATE

INSPIRATA DE FUNCTIA OPERA TURBO PREZENTA DE MAI MULTI ANI IN VERSIUNEA OPERA PENTRU DESKTOP, OPERA MAX ESTE DISPONIBILA UTILIZATORILOR DE ANDROID CA SI APLICATIE SEPARATA. ASTFEL, OPERA A EXTINS FUNCTIA DE COMPRESIE IN AFARA SESIUNILOR DE NAVIGARE WEB, CUPRINZAND SI ALTE APLICATII DE ANDROID CUNOSCUTE PENTRU TRAFIC DE DATE SEMNIFICATIV.

RECOMAMANDATA CELOR CARE FOLOSESC ABONAMENTE DE INTERNET MOBIL CARE LIMITEAZA TRAFICUL DE DATE LUNAR, APLICATIA OPERA MAX POATE FI INSTALATA GRATUIT DIN MAGAZINUL PLAY STORE.CUM DEZACTIVĂM REDAREA AUTOMATĂ A VIDEOCLIPURILOR PE FACEBOOK ÎN APLICAȚIA PENTRU TELEFON?


 Problema cea mai mare e atunci când folosim o conexiune bazată pe date ce pot genera un cost suplimentar. Pentru a rezolva această problemă în aplicație există opțiunea de a seta videoclipurile să redea automat doar atunci când telefonul folosește o conexiune wi-fi, sau se pot seta să nu redea automat decât la comanda utilizatorului.
Pentru a dezactiva redarea automată a videoclipurilor pe aplicația ”Facebook” trebuie să mergem la setări, apoi la setări generale selectăm „Video Auto-play” și alegem opțiunea „Off”, exact ca în imaginile de mai jos.
Cum putem preveni actualizarea automata a aplicatiilor in Android


In cazul in care aveti activata pe dispozitivul dvs cu Android optiunea de actualizare automata a aplicatiilor instalate din Play Store si doriti sa dezactivati aceasta optiune, urmati instructiunile de mai jos.

deschideti aplicatia Google Play Store

deschideti pagina principala a magazinului, apoi dati tap pe iconita de meniu (cele trei linii orizontale) afisata in contul stanga-sus a aplicatiei (inainte de Apps)

din meniul afisat, selectati Settings, apoi dati tap pe Auto-update apps

din optiunile afisate, selectati Do not auto-update apps (sau daca singura dvs grija este consumul de date mobile, selectati Auto-update apps over WiFi only)

Aceste modificari in setarile Play Store vor bloca actualizarea automata a aplicatiilor in Android (sau vor restrictiona actualizarea acestora doar cand dispozitivul este conectat la o retea wireless).

In cazul in care doriti sa dezactivati actualizarea automata doar pentru anumite aplicatii, vizitati paginile aplicatiilor respective in Play Store, dati tap pe iconita de meniu (trei puncte verticale) din coltul dreapta-sus si debifati optiunea Auto-update.Android 6.0 Marshmallow 

           Cateva optiuni importante

  • Cel mai important este ca daca a-ti avut o versiune de preview android 6.0, veţi fi nevoiţi să vă ştergeţi complet smartphone-ul şi să instalaţi noua platformă de la zero.

  • Printre noutăţile incluse în Android 6.0 Marshmallow se numără suportul pentru noul standard de plăţi wireless Android Pay, compatibilitatea cu porturile USB Type-C, un sistem mult mai bine pus la punct de permisiuni pentru aplicaţii, cât şi îmbunătăţiri de performanţă la nivelul întregului sistem de operare inclusiv si durata de viata a bateriei

Niciun comentariu: