Romica Prihor

Mareste viteza de internet wi-fi schimband canalul de retea.


Astazi vreau sa va prezint o aplicatie foarte utila cu care puteti sa scanati reteaua voastra de internet, si in felul asta sa aflati canalul cu cel mai bun semnal si in prealabil sa schimbati voi manual canalul, alegand-ul pe cel cu procentajul cel mai mare, astfel incat sa va bucurati de maximul de viteza oferit de retea.

Aplicatia de care vreau sa va vorbesc se numeste WIFI Channel Scanner pe care o puteti descarca de aici. Am aleso pe aceasta pentru ca mi-sa parut mai simpluta dar eficienta in care sa o poata folosi si un utilizator mai incepator. Aceasta aplicatie dupa ce o instalati, va scaneaza conexiunea voastra la internet via wi-fi si va arata in procentaj canalul cu cel mai bun semnal in procente.





Atentie.!

Inainte sa lansati aplicatie trebuie sa aveti o conexiune WI-FI si nu prin cablu (LAN), deci aceasta aplicatie fiind mai mult pentru device-uri mobile, cum ar fi laptop-urile/tablete/smartphone, dar de ce nu si pentru desktop-uri.

 Dupa ce a-ti indentificat canalul cu semnalul cel mai mare nu ramane decat sa schimbati voi canalul intrand in router-ul vostru. 
 Daca nu stiti cum sa intrati in router urmati pasii de mai jos.
 Accesati butonul start din windows si in casuta de cautare tastati comanda "cmd" fara ghilimele sau mai simplu apasati tastele Windows+R si in fereastra run care se va deschide tastati comanda de mai sus (cmd).  O data deschis cmd-ul tastati comanda ipconfig copiati ip-ul ca in imaginea de mai jos cu tastele Ctrl+C si il pastati intr-un browser in bara de adrese cu tastele Ctrl+V si apasati Enter.



Cand o sa va afiseze interfata router-ului ca in imaginea de mai jos, 



accesati sectiunea wireless, la fel ca in imaginea de jos, si aici schimbati canalul cu cel care vi la indentificat aplicatia ca fiind canalul cu semnalul cel mai puternic, dupa care apasati butonul Save Settings. Ideal si recomandat ar fi sa va schimbati si parola la wireless pentru a fi siguri ca cineva nu abuzeaza de reteaua voastra wi-fi.



  Cam asta a fost tot, acum bucurati-va de o viteza WI-FI mai buna.






Niciun comentariu: