Romica Prihor

Cum afli parolele salvate in browsere.


Cum aflli parolele salvate in cele mai utilizate browsere, Google Chrome sau Mozilla Firefox.


Pentru ca de cativa ani buni tehnologia a avansat, internetul evoluand foarte mult si noi folosim din ce in ce mai multe parole logandu-ne pe fel de fel de site-uri, sunt sigur ca multi dintre voi uneori le uitati. Sunt parole pe care le folosesti zilnic si parole pe care le folosesti o data pe luna sau chiar si mai rar. In cazul in care vrei sa aflii ce parola ai salvata la un anumit site, dupa ce in prealabil ai salvat-o in browser afla ca exista o solutie foarte simpla.


Atentie: Nu va recomand sa va notati parolele in carnetele ori fel de fel de ciorne sau in memoria telefonului/tabletei etc. nici in PC ne este prea sigur decat doar daca parolati acel folder cu parole in caz ca cineva poate vreo data are acces la PC-ul vostru si are intentii sau curiozitati, pentru ca pot fi descoperite foarte usor iar acea persoana se pote folosi de acestea oportunitate pentru a va crea neplaceri mai tarziu. Totusi memorati acea parola de folder ca altfel mai tarziu riscati ca nici voi sa nu mai aveti acces la propriile voastre parole.

 Vreau sa incep cu varianta mai simpla de aflare a parolei ce va este necesara.


In browser-ul Google Chrome pasii pentru aflarea parolei salvate sunt:

1. Din meniul superior se alege SETTINGS;

2. Apoi se alege  PASSWORD AND FORMS;

3. Dupa care se alege MANAGE SAVED PASSWORDS.

Dupa parcurgerea acestor pasi va aparea o fereastra cu un tabel. In dreptul fiecarui cont va aparea un buton SHOW pe care daca apesi va aparea parola pe care ai salvat-o in browser. Tot odata langa butonul show aveti si butonul X in caz ca vreti sa eliminati de tot parola site-ului respectiv.

Vezi imaginea.



In browser-ul Mozilla Firefox pasii pentru aflarea parolei salvate sunt:

1. Se deschide browser-ul;

2. Se merge la tabul OPTIUNI;

3. Apoi la SECURITATE;

4. Va va aparea un buton numit PAROLE SALVATE;

Daca apesi pe acest buton la fel ca la Chrome va aparea o fereastra cu parolele aferente.

Nu este greu dar este foarte important sa urmezi pasii exact cum am scris mai sus. Pe deasupra este obligatoriu sa fi salvat macar o data parola in browser, altfel parola nu are cum sa fie afisata.

Metoda a doua:

La a doua metoda este putin mai complexa operatiunea fiind o metoda pentru dezvoltatori, si se aplica individual pentru site-ul care va intereseaza sa aflati parola memorata macar odata anterior.

Accesezi in browser pagina de login sa spunem, contul de facebook.
In campul pentru introducere a parolei (in locul parolei se vad puncte) da click drepta
Din popup-ul care se deschide alege Inspect Element


In partea de jos sau lateral a browserului se va deschide o fereastra in care o bara orizontala de culoare albastru sau gri marcheaza textul asemanator celui de aici:  <input type="password" class="inputtext" name="pass" id="pass" tabindex="2"> Pe voi va intereseaza doar zona unde se afla cuvantul password.


Da dublu click pe cuvantul password
Cuvantul va fi marcat, iar tu trebuie sa inlocuesti cuvantul "password" cu cuvantul "text"
Da un click oriunde pe ecran sau apasa tasta Enter.
In locul punctelor va aparea acum parola contului de facebook.


Aceasta metoda este valabila pentru majoritatea browserelor.

  Suvcces la navigare!






Niciun comentariu: