Stick multiboot cu Easy2Boot.
Astazi vreau sa va vorbesc despre o alta metoda mult mai buna de a face un stick bootabil si sa fie si multiboot. Puteti pune mai multe imagini iso ale unor sisteme de operare (inclusiv si linux) dar si alte tool-uri de reparare sau devirusare (antivirus) a windows-ului. Tool-ul despre care vreau sa va vorbesc se numeste Easy2boot si permite o flexibitate mai mare in jonglarea imaginlor iso pe stick.
O data facut acest stick puteti oricand sa stergeti sau sa adaugati o anumita imagine iso al unui sistem de operare sau a unui tool de reparare a windows-ului ori a unui antivirus cu care sa devirusati mai apoi, fara a mai fi nevoie de alte softuri care pentru unii sunt mai greoaie de folosit si pierdere de timp in plus. Utilitarul este oarecum usor de folosit daca urmati cu atentie pasii de mai jos.
⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭
UPDATE utilitar Easy2Boot.
Astazi vin cu un update la acest utilitar si sa va spun ca a iesit o noua versiune in care nu mai trebuie sa faceti toti acei pasi de mai jos pentru a face stick-ul, ci doar descarcati utilitarul de mai jos, dupa care cu click dreapta alegeti rulare ca admnistrator (run as adminstrator) si sa apasati butonul Make E28 Drive. Inainte formatati stick-ul in FAT32.
Iar de aici totul se face automat fara sa mai interveniti voi. La urma cand fereastre se face verde apasati orice tasta pentru finalizare. Daca vreti sa vedeti ce ati facut si daca stick-ulul este cu adevarat in regula apasati butonul Test with QEMU pentru pentru a se deschde un emulator cu meniul de boot.
Nu am sters restul articolului pentru ca poate mai sunt persoane care au vechea varianta de soft si atunci trebuie sa urmeze acei pasi. In caz ca dupa mai multe modificari ale stick-ulu nu va functioneaza si da eroare atunci urmati pasul de la rubrca observatii de mai jos. Sistemele de operare sau alte utilitare se pun la fel cu copy/paste/ in folderul corespunzator sistemului sau utilitarului pe care vreti sa-l adaugati.
⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭⥭
Aici aveti varianta veche.
Pentru inceput descarcati de aici dupa care dezarhivati-l intr-un folder pe desktop pentru a va fi mai la indemana. O data dezahivat intrati in folderul rezultat si pentru inceput dati click dreapta si rulati-l ca adiministrator pe fisierul MAKE_E2B_USB_DRIVE (run as admin) vezi imaginea de mai jos.
Se va dechide linia de comanda a utilitarului easy2boot si va scana dupa stick/stick-uri. Indentificati si introduceti numarul corespunzator stick-ul vostru care vreti sa-l faceti multiboot si validati cu tasta enter.
Dupa care urmati instructiunile din acel meniu care este usor si intuitiv, apoi introduceti litera corespunzatoare optiunilor pe care vreti sa le alegeti. Dupa ce tot procesul este gata, trecem la pasul 2 pentru a adauga imaginele sistemelor de operare pe care vrem sa le adaugam. Inchideti folderul cu easy2boot si intrat normal in stick-ul pe care tocmai l-ati facut multiboot. De aici ca sa puneti o imagine iso a unui sistem de operare sau orice alt utilitar de intretinere/reparare a pc-ului, nu trebuie decat sa luati cu copy/paste acea imagine iso si sa o introduceti in folderul iso si mai apoi in folder-ul corespunzator.
De exemplu, daca vreti sa puneti o imagine a unei distributii linux, atunci alegeti foldarul rezarvat pentru linux, daca este un iso cu un antivirus alegeti folderul antivirus, pentru windows la fel, folderul aferent. s.a.m.d.
Dupa ce a-ti terminat de copiat toate imaginile iso trebuie defragmentat. Ca sa facem asta intrati inapoi in root-ul stick-ului si dati click dreapta si rulare ca administrator pe
MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS
dupa aceasta ultima operatiune stick-ul este utilizabil si gata de folosire.
Daca vreti totusi sa verificati si sa vedeti daca ce a-ti facut, a-ti facut bine, nu ramane decat sa dati click dreapta pe QEMU_MENU_TEST (run as admin)
si sa asteptati cateva minute ca se va deschide un emulator ca in imaginea de mai jos.
OBSERVATIE.
Pe parcursul timpului dupa orice modificare (stergerea sau introducerea unei noi imagini iso pe stick) este recomandat sa dati din nou click dreapta si rulare ca administrator pe
MAKE_THIS_DRIVE_CONTIGUOUS pentru defragmentare ca altfel nu va functiona.
Aici va las un video demo sa vedeti toti pasii care trebuie sa-i urmati pentru a avea un stick multiboot.
Update video la noua varianta de Easy2Boot.
Noul meu Blog. https://dozadeitblog.wordpress.com/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu