Romica Prihor

Redenumire sau formatare partitii cu utilitarul din windows.


Ca sa redenumiti sau sa formatati o partitie trebuie sa ajungeti in Disk Management.
 O alta cale directa pentru a ajunge in Disk Management atat pentru Windows XP cat si pentru Windows 7 sau Vista 8, 8.1, 10 se va face click pe Start> Run  (sau tasta windows+R si ajungeti tot la comanda Run) si scrieti aici comanda diskmgmt.msc , dupa care apasati tasta „Enter”. Alte modalitati: 
 Pentru Windows 7, 8, 8.1, 10
Click dreapta pe My Computer, selectam din meniul aparut „Manage” . Apare o fereastra cu titlul Computer Management iar de aici alegem „Disk Management”. 




Dupa un moment de incarcare o sa vedem afisate toate partitiile, in doua moduri, atat in partea de sus a ferestrei cat si in partea de jos. 


Pentru a schimba numele unei partitii este simplu – faceti click dreapta pe partitia ce o vreti schimbata si alegeti din meniu Change Drive Letter And Paths, dupa care va aparea o mica fereastra unde veti face un simplu click pe butonul „Change”. Va aparea inca o mica fereastra din care dvs. veti observa si apasa pe butonul radio din latura dreapta a ferestrei ce afiseaza litera cu care a fost denumita partitia. Alegeti o alta litera si apasati „OK” pentru ambele ferestre.

 Daca mai faceti un click dreapta pe partitie veti observa ca in meniul ce apare exista optiunea „Format..”. Aceasta optiune este pentru a formata partitia si se poate actiona la fel din „My Computer”. Trebuie avut in vedere ca prin formatare se sterg iremediabil toate datele continute de acea partitie, motiv pentru care va sfatuiesc sa copiati ceea ce nu doriti sa pierdeti intr-o partitie alaturata sau pe un cd sau stick. Nu se poate formata partitia principala in care se afla instalat Windows-ul precum si majoritatea programelor si drive-urilor. Pentru a formata aceasta partitie este necesara reinstalarea Windows-ului.

Pentru Windows XP: Se va aplica aceeasi procedura insa calea de intrare difera, respectiv veti intra in Start> Control Panel> Administrative Tools> Computer Management> aici veti face ca mai sus cu click dreapta pe partitie si alegeti optiunea Change Drive Letter And Paths.






Niciun comentariu: