Romica Prihor

Crearea si accesarea unui restore point in Windows


Cum cream si accesam restore point in Windows

System Restore este o modalitate de backup si protectie integrata in sistemele de operare Windows ce creaza restore point-uri (puncte de restaurare) ale sistemului, la comanda sau programate, cu ajutorul carora putem reveni oricand la starea de sistem din momentul crearii restore point-ului, astfel avand posibilitatea de a repara diverse probleme de functionare sau configurare ale sistemului de operare Windows ce pot surveni din pricina anumitor softuri, in caz de manipulare defectuoasa s.a.m.d. Procesul de restaurare al sistemului de operare Windows prin intermediul unui restore point se executa foarte simplu si rapid cu ajutorul functiei System Restore, la finalul careia este necesara restartarea calculatorului.

In continuare va voi arata fiecare pas necesar crearii unui punct de restaurare si executarii procesului System Restore in cadrul sistemelor de operare Windows 7, 8 si 8.1
1. Click-dreapta pe icoana My Computer, aflata pe desktop-ul calculatorului tau si acceseaza butonul Properties:
    Atentie: System Restore pentru Windows 7, 8 si 8.1 rezolva doar prin backup-ul si restaurarea setarilor si fisierelor de sistem, in cea mai mare parte, probleme induse de un soft sau un driver ce tin de buna functionare a sistemului de operare. Exista posibilitatea ca efectele restaurarii sistemului Windows prin intermediul System Restore sa nu fie intotdeauna cele scontate, dat fiind faptul ca nu reprezinta o modalitate de backup completa, ci doar partiala.

2. Acceseaza prin apasarea link-ului System protection:



3. Vom incepe cu un exemplu de creare a unui restore point. Crearea acestor puncte de restaurare este recomandata atunci cand esti pe cale sa aduci anumite modificari sistemului tau de operare, fiind astfel o masura de precautie ce te va ajuta sa-ti restaurezi calculatorul in cazul in care apar diverse probleme sau nu esti multumit de rezultatele actiunilor tale. Continua prin actionarea butonului Create:


4. Introdu, in functie de preferinte, denumirea punctului de restaurare, apoi apasa butonul Create:


5. Asteapta ca procesul de creare al unui restore point sa se incheie cu succes:


6. In acest moment, punctul de restaurare al sistemului tau de operare a fost creat. Continua prin apasarea butonului Close:


7. Urmeaza exemplul utilizarii functiei System Restore, prin intermediul caruia vom executa procesul de restaurare al calculatorului. Apasa butonul System Restore:


8. System Restore iti va aduce la cunostinta faptul ca procesul de restaurare poate rezolva probleme precum rularea lenta a calculatorului sau lipsa responsivitatii in anumite situatii, precum si faptul ca fisierele personale (documente, fotografii etc.) nu vor fi sterse in urma acestui proces. De asemenea, exista posibilitatea ca anumite programe si drivere instalate dupa crearea restore point-ului sa fie dezinstalate. Continua prin apasarea butonului Next:


9. Selecteaza din cadrul listei cu punctele de restaurare pe cel dorit, apoi avanseaza printr-un click pe butonul Next. Totodata, poti scana eventualele programe ce vor fi afectate in urma procesului de restaurare a calculatorului prin actionarea butonul Scan for affected programs (aceasta actiune nu este obligatorie):


10. Acesta este ultimul pas pe care trebuie sa-l parcurgi pentru a confirma si demara restaurarea sistemului tau de operare cu ajutorul unui restore point creat anterior. Demareaza procesul de restaurare printr-un simplu click pe butonul Finish. Calculatorul tau se va restarta, iar la urmatoarea pornire acesta va avea starea si setarile din momentul crearii punctului de restaurare:




Asta a fost prezentarea fiecarui pas necesar crearii unui punct de restaurare si executarii procesului System Restore in cadrul sistemelor de operare Windows 7, 8 si 8.1
 In cazul in care folosesti un alt sistem de operare, anumiti pasi pot sa difere usor intr-o oarecare masura.        
     Cu toate acestea, pasii raman valabili in orice circumstanta.










Niciun comentariu: