Romica Prihor

Creste viteza de internet prin marirea benzii rezervate

 
Cei de la Microsoft din  diferite motive au limitat Windows-ul cu câteva setări dubioase.
 Iar despre unele din aceste setări voi scrie în acest articol, setări care vă pot anula anumite limite pe care windows-ul le are în ceea ce priveşte viteza de internet.

 Pentru a elimina anumite restricţii pe care Windows-ul le are va trebui să mergeţi în Start - Run - (sau mai simplu apasati tasta windows +R) scrieţi aici gpedit.msc  apasati OK sau tasta Enter. 

Odată ce a-ti accesat gpedit.msc va trebui să mergeţi cu dublu click pentru expandare a meniurilor la :
Meniul  Computer Configuration - Administrative Templates - Network - QoS Packet Scheduler - Limit Reservable Bandwith -  Enabled > Bandwidth limit puneți 1%. ( din testele facute de mine funcţionează mai bine decât cu 0).
 Acum alte setări ce ţin de mărirea numărului de servere pe care le putem accesa simultan. Pentru asta mergeţi în regiştri unde va trebui să facem o editare ( adăugare, sau modificare unor valori). Pentru a ajunge la regiştri windows-ului pentru ai modifica mergem în:
 Start - Run sau (tasta windows +R) si tastati comanda regedit dupa care mai departe 

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/SERVICES/TCPIP/PARAMETERS/
Căutați, sau creați intrarea GlobalMaxTcpWindowSize - și îi dați valoarea 7fff 

Si o ultima setare:
HKEY_CURRENT_UŞER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/InternetSetting/
Căutați, sau creați intrărileMaxConnectionsPerServer și MaxConnectionsPer1_0Server
MaxConnectionsPerServer - dații valoarea 4, sau mai mare.
MaxConnectionsPer1_0Server  - dații valoarea 8, sau mai mare.

Pentru siguranta, inainte de a modifica registri face-ti o copie de rezerva in fereastra cu registri deschisa din meniul din stanga sus mergeti pe meniul File click pe export creati folderul pe care o sa vi-l ceara si salvati-l un vreti voi dar sa stiti de el. Iar dupa aia in caz ca aveti probleme, desi daca a-ti urmat pasi exact cum i-am prezentat eu nu aveti probleme ca toate aceste modificari de care am vorbit sunt puse in practica de mine inainte de a scrie acest articol, deci pentru recuperare intrati tot la meniul File acum dati click pe obtiunea Export alegeti folderul unde la-ti salvat click Ok si totul o sa revina la normal cum a fost inainte.

                                    Asta a fost tot.
  

Niciun comentariu: