Romica Prihor

Cum dezinstalezi fara sa lasi urme, aplicații dintr-un dispozitiv Android

Am vazut multe persoane spunand ca li se incetineste dispozitivul dupa un timp de utilizare dupa ce au instalat si dezinstalat zeci de aplicatii, dar am vazut ca foarte multi nu dezinstaleaza aplicatiile corect, ei dezinstaland super simplu, intra in aplicatii si apasand butonul dezinstalare.

Daca dezinstalati ca in exemplul de mai sus, acele aplicatii care sunt dezinstalate vor ramane dupa dezinstalare foldere, cache-ul, fisiere temporare etc.

Pentru acest tutorial am folosit un smartphone Huawei P8 pe care rulează Android Lollipop. Procedura este similară în ceea ce privește toate dispozitivele cu Android, așa că n-ar trebui să ai probleme indiferent ce versiune de Android folosești.


Cea mai la îndemână cale de a dezinstala o aplicație din smartphone-ul sau tableta ta cu Android este prin accesarea ramurei Setări, așa că hai să o pornim. Din ecranul de notificare, apasă pe iconița Setari.



2. Derulează opțiunile până ajungi la opțiunea Aplicații și apasă pe ea pentru a intra în lista de aplicații instalate.


Odată ajuns aici, vei avea acces la lista tuturor aplicațiilor instalate în dispozitiv, organizate în 3-4 mari categorii:Descărcate (toate aplicațiile pe care le-ai descărcat și care nu au venit preinstalate în dispozitiv), Rulează (cele care rulează la momentul respectiv) și Toate (care nu are nevoie de nici o descriere).

Foarte probabil, aplicația pe care dorești să o dezinstalezi se află în categoria Descărcate, așa că derulează lista de aplicații descărcate până găsești aplicatia care vrei sa o dezinstalezi și apasă pe ea pentru a-i accesa detaliile.


Dupa ce ai intrat o sa gasesti butonul Opriti fortat. Apasa pe el pentru a opri aplicatia.

Mai departe mai jos butonul Goliti memoria cache. Apasa butonul.

Urmatorul buton care trebuie apasat este butonul Stergeti datele.

Si in final ultimul buton este cel de dezinstalare, odata apasat după câteva secunde vei primi o mică notificare Dezinstalare finalizată te va anunța că acțiunea a fost dusă cu succes la sfârșit.



Acum ai învățat cum să dezinstalezi corect si fara a lasa reziduri in telefon, orice aplicație de care crezi că nu mai ai nevoie în smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Prea multe aplicații nefolosite îți vor încetini dispozitivul din ce în ce mai mult așa că, din când în când, verifică lista de aplicații instalate și alege-le pe cele pe care le folosești pentru a le păstra și scapă de celelalte.



Niciun comentariu: