Romica Prihor

Instalează Android 6.0.1 Marshmallow pe Samsung Galaxy S6 și S6 edge

Odin3.






















În tutorialul de astăzi i-ti voi arata cum să instalezi Android 6.0.1 Marshmallow pe terminalele Samsung Galaxy S6 SM-G920F și Samsung Galaxy S6 edge SM-G925F. Deși ambele modele au primit Android Marshmallow pe cale  oficiala, insa nu toți utilizatorii au primit încă notificarea de update a noului sistem de operare oferit de cei de la Google.

Metoda standard de instalare implică actualizarea terminalului, păstrând toate aplicațiile și setările actuale. Însă dacă dorești să începi cu un device curat (lucru pe care-l și recomand), vei avea la sfârșitul articolului un pas suplimentar prin care poți obține acest lucru.


ATENȚIE! Acest tutorial nu va șterge datele și informațiile personale stocate în memoria telefonului. Însă este recomandat ca înainte de a merge mai departe să faci un backup al datelor și informațiilor personale stocate în memoria telefonului.

Ca sa te apuci de treaba ai nevoie de:

Un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
 PC cu Microsoft Windows
Ultimele drivere Samsung instalate
Odin3 v3.10.7
ROM-ul corespunzător terminalului
Linkuri de descarcare cu tot ce trebuie sunt la subsolul articolului.

1. Descarcă Odin3 v3.10.7 și dezarhivează-l într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop).

2. Descarcă ROM-ul corect pentru terminalul tău folosind linkurile de mai jos și dezarhivează-l în folderul Odin creat la primul pas astfel încât structura folderului obținut să fie asemănătoare cu cea din imaginea de mai jos. Mentionez ca pentru a descarca ROM-ul vei avea nevoie de un cont Sammobile, cont pe care-l poti crea gratuit.


3. Deschide aplicația Odin3 executând fișierul Odin3 v3.10.7.exe. Recomand rularea acesteia cu drepturi de administrator făcând click  (dreapta) pe fișier și selectând Run as administrator.

4. În Odin3 apasă butonul AP și selectează fișierul firmware cu extensia .tar.md5 astfel încât fereastra ta Odin să semene cu cea din imaginea de mai jos.


5. Va trebui să introducem telefonul în Download Mode. Pentru acest lucru va trebui întâi să îl închizi. Pentru accesarea modului Download Mode va trebui să apeși Volum Minus + buton Home + buton Power, și să le ții apăsate până îți apare pe ecranul telefonului un avertisment ca cel din imaginea de mai jos. Va trebui să confirmi accesul apăsând butonul Volum Plus.


6. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date și așteaptă până acesta este recunoscut corect. Prima căsuță ID:COM va trebui să afișeze portul prin care telefonul este conectat, asemănător imaginii de mai jos.


7. Dacă ai ajuns până aici și ai respectat toți pașii ești gata să instalezi Android 6.0.1 Marshmallow. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul Start din aplicația Odin3. Aceasta va începe instalarea iar la sfârșit va reporni telefonul în modul normal.

Asta a fost tot, acum daca ai urmat axact pasii din articol ai instalat Android 6.0.1 Marshmallow pe un terminal Samsung Galaxy S6 SM-G920F sau Galaxy S6 edge SM-G925F. cu succes.

Recomand ca după instalarea ROM-ului să dai un factory reset pentru a reveni la setările din fabrică. Astfel vei evita eventualele probleme de incompatibilitate dintre ROM vechi si cel nou.

  Link descarcare  drivere Samsung - AICI.

  Link descarcare Firmware Samsung Galaxy S6 SM-G920F AICI.

  Link descarcare Firmware Samsung Galaxy S6 SM-G925F AICI.

  Link descarcare  Odin3 v3.10.7 - AICI.

Link-urile de descarcare cu rom-urile, sunt oficiale si nebrenduite de anumiti operatori.




Niciun comentariu: