Romica Prihor

Avantajul si câștigul unui utilizator Linux.


Linux-ul crește

















Deși, aparent presa păstrează o tăcere suspectă asupra subiectului Linux, preferând să bată apa în piuă cu subiecte destul de răsuflate dedicate Windows-ului, iar reclame care să promoveze Ubuntu sau oricare alt OS bazat pe Linux nu sunt de găsit nici la noi, nici în altă țară, numărul utilizatorilor sistemelor de operare bazate pe GNU/Linux este în creștere. Trendul crescător se înregistrează la nivel mondial. Pe românește, fără să investească în publicitate, Linux-ul își câștigă de la o zi la alta constant noi și noi fani. De ce? Oare care să fie motivația acestui fenomen?
Pentru a cunoaște răspunsul la această problemă nu trebuie să fii geniu. 

Singura modalitate prin care distribuțiile Linux îți fac reclamă, și cea mai eficientă, desigur, este prin mulțumirea pe care acestea o aduc în rândul utilizatorilor. Un utilizator mulțumit nu va ezita să spună și altora, camioanele de bani investite în minciuni a câte 30 de secunde care invadează ecranele televizoarelor sau spațiile publicitare de oriunde, dovedindu-se ineficiente. În fond, este destul de dificil să convingi o persoană care de când se știe tot are probleme cu Windows-ul că, peste noapte, totul s-a schimbat în bine. Mai degrabă nu îl faci pe respectivul decât să își caute liniștea în tabăra Linux sau Mac. Se spune că o persoană care testează o distribuție Linux este un client pierdut pentru Windows.

Care sunt acele atuuri, avantaje sau cum să le mai spunem, care îi determină pe oameni să treacă la Linux?

Dincolo de lipsa unor costuri financiare directe sau ascunse, de siguranța pe care ți-o oferă, numărul extrem de redus de viruși adaptați acestui ecosistem, ori de rapiditatea și productivitatea care îi sunt caracterisitice, un sistem de operare bazat pe Linux, are un alt avantaj. Am putea spune despre acest extrem de important atu că este o sumă a celorlalte. Ei bine, poate cel mai vizibil avantaj pe care Ubuntu, Linux Mint, openSUSE, Manjaro, sau oricare altă distribuție GNU/Linux ți-l oferă este faptul că te ajută să câștigi timp. Da, câștigi timp pe care îl poți petrece cu oricine dorești, iar în secolul XXI, timpul înseamnă bani.
Faptul că este rapid în utilizare, stabil și nu crapă când îți este lumea mai dragă, faptul că îți permite să instalezi dintr-un singur click mii de aplicații, că nu se actualizează în zeci de minute ci doar în câteva, Ca nu trebuie modificati nustiu ce registri pentru o functionare mai fluida, că nu îți cere să îl devirusezi sau să îl defragmentezi, că nu îți solicită zeci de confirmări atunci când instalezi aplicații ori că nu se umple de softuri nedorite, de cele mai multe ori virusate, precum pățești pe Windows, te face sa fii cu mult mai puțin stresat și te ajută să câștigi timp.

Ce vă recomandăm

Ubuntu, openSUSE, Linux Mint, nu te vor doar pentru ele, aceste OS-uri chiar funcționează, rapid și fără să te sâcâie, nimic mai mult. În final, îți vei îndeplini obiectivele folosind un sistem de operare Linux cu mult mai repede și cu mult mai senin.

P.S.

Am constatat că și nou-nouțul Windows 10 te vrea numai pentru el prin caracteristicile si setarilor ascunse implementate in sistem. Practic, pornirea și încărcarea sistemului durează o eternitate, iar puterea computerului fie el cat de nou, nu prea are relevanță. În plus, aplicațiile se mișcă aproximativ la fel de greoi, iar virușii te fac să pierzi mult prea mult timp și energie, asta în cazul în care nu primești din senin vreun ecran albastru. Desigur, parte pozitivă din toată această afacere rămâne faptul că ai timp să îți faci cafea până ce întreg sistemul este gata de lucru.
Ramane de vazut, dar pe zi ce trece Windows-ul pierde utilizatori constant de la o zi la alta.
Acest articol este conform sursei Pentru Prieteni.

Niciun comentariu: