Romica Prihor

Reparara boot manager-ului in Windows la eroarea "bootmgr is missing".

Reparara boot managerul.


Vazand pe mai multe forum-uri persoane care cer ajutorul la problema, cum ca nu le mai porneste windows-ul si le arata mesajul de eroare "bootmgr is missing" si toti asa zisii experti le propune imediat banala instalare a windows-ului. Dar nu multi vor sa faca lucrul asta pentru a nu-si pierde date, setari si programe instalate. De aceia m-am gandit sa va prezint astazi o metoda foarte simpla de repararea boot loader-ului care o poate executa chiar si cei mai putin initializati in calculatoare. Mai exista si alte metode mai complicate dar eu am ales sa o prezint pe cea mai simpla, pentru a fi usor si pentru cei mai putin experimentati. Daca nu a-ti reusit cu aceasta varianta lasati-mi un mesaj in rubrica de comentarii.

Boot manager-ul se poate strica din mai multe motive, cum ar f,i din cauza unor fisiere malware,  din cauza unor softuri de curatare, din cauza unei dezinstalari necorespunzatoare a antivirusului etc.
Pentru a putea repara erorile de bootare ale Windows-ului este necesar sa aveti la dispozitie un DVD/Stick de instalare cu acest sistem de operare. Dati un restart PC-ului pentru a putea boota de pe DVD sau Stick (dupa caz).

 Introduceţi DVD sau Stick-ul de instalare Windows, reporniţi computerul
In ecranul deschis, alege-ti limba preferată, tip-ul tastaturii şi faceţi clic pe next.


Mai departe, apasati Repaiir your computer, ca in imaginea de mai jos.



Windows-ul va încerca să localizeze destinatia de instalare pentru Windows 7 sau mai nou. Apasati pe sistemul de operare cu probleme, (in cazul dual-bootului, aveti mare grija la acest pas) apoi asteptati pana cand va fi dat verdictul (veti astepta cateva minute bune).



In fereastra urmatoare dati click pe optiunea de reparare, (Startup Repair)
O sa apara un mesaj cu Startup Repair  "verificarea sistemul pentru probleme"


Dupa o asteptare de cateva minute, care in acel moment se repara Boot Manager-ul, apasati finish,


si PC-ul o sa se restarteze singur, (daca nu o face el, apasati voi acel buton din fereastra afisata "Restart"). Si de aici PC-ul se va restarta si va intra normal in Windows.


Daca aveti nelamuriri va astept pe rubrica de comentarii.




Niciun comentariu: