Romica Prihor

Deepin OS, un sistem de operare fiabil si fantastic.


Am mai vorbit aici pe blog de distributii linux, dar de distributii care aduc intr-o anumita masura asemanarea la nivel grafic cu windows-ul. Am facut asta pentru a arata multora care vroiau totusi sa incerce linux dar nu puteau "nu vroiau" sa se desparta de acea interfata a windows-ului, asa ca eu m-am comformat si am venit in ajutorul lor cu distributii linux asemanatoare windows-ului ca sa le fac trecerea mai usoara.
Astazi vreau sa va prezint o alta distributie care nu mai face parte din acea categorie, dar care arata si se misca bestial. Daca ar fi sa fac o asemanare, as face o mai degraba cu MacOS.
Distributia se numeste Deepin OS si a ajuns la varianta 15.5. Deepin nu este un sistem de operare nou, el exista din februarie 2004 si pe atunci se numea Hiwix 0.1. De atunci si pana azi a mai trecut si prin alte denumiri si modificari substantiale.
Astazi Deepin OS este o distributie GNU/Linux bazata pe Debian, una dintre cele mai arătoase distribuții GNU/Linux ale momentului. Această ultimă lansare a anului 2017 duce sistemul de operare la un nivel superior.
Deepin 15.5 este bine adaptat si pentru ecrane 4K, vine preinstalat cu softuri noi (Deepin Clone și Deepin Recovery), unde puteti face o copie de rezerva a intregului HDD sau numai unei singure
partitii, (foto).


Aduce suport pentru gesturi și autentificare pe bază de amprente, permite prin noul Wi-Fi Hotspot, transformarea PC-ului într-un rooter wireless. Trebuie să menționez și faptul că aplicațiile din Deepin au primit un update major: Deepin File Manager, Image Viewer, Screenshot, Screen Recorder, Terminal, Music, Movie, Deepin Store si altele printre care Deepin Desktop Environment și Deepin Control Center care se bazează pe tehnologia Qt. (foto).


Deepin se concentrează pe o experiență prietenoasă și un design frumos si atragator, astfel încât este foarte ușor de instalat și de utilizat pentru majoritatea utilizatorilor și poate chiar înlocui bine Windows-ul pentru muncă și divertisment.

 Cam astea sunt modurile de afisare Desktop disponibile.






Observatie.

Deepin se gaseste doar in varianta pe 64 de biti si este necesar un minim de 1 Gb ram, un procesor cat de cat decent si un 15 Gb spatiu de stocare disponibil pentru a rula in conditii optime.


Instalarea Deepin este una extrem de simpla si nu am mai vorbit despre asta, insa va las un clip video cu pasii de instalare. Eu am facut intr-o masina virtuala dar pasii sunt aceiasi si pe un sistem real. La mumentul cand vine vorba de partitionare bifati varianta simpla si o sa se ocupe sistemul de operare sa faca partitiile ext4, partitia root / etc. Link descarcare sub video.






                             Descarca de aici:
https://www.deepin.org/en/download/



Niciun comentariu: