Romica Prihor

Creste securitatea Windows-ului fara a te folosi de un soft antivirus.

Creste securitatea Windows-ului. 

Sincer nu este nevoie sa cheltui sute de lei pe fel de fel de softuri antivirus care sustin ca iti ofera o securitate suplimentara si sporita ce a ce de foarte multe ori nu este asa. Am intalnit persoane care sau infectat cu diferiti virusi prin diferite metode cu toate ca aveau un soft antivirus cu licenta platita.
Tot ce trebuie sa faci este sa pui in practica ce o sa citesti mai jos si in afara de cele 5 minute din timpul tau nu te va costa absolut nici un leu, dar o sa ai un windows mult mai sigur crescandu-i mult protectia lui.


Asta bineinteles daca nu sunteti un utilizator hardcore unde in acest caz este nevoie totusi de o solutie antivirus mult mai puternica cu licenta platita, insa daca nu va incadrati la hardcore si sunteti un utilizator casnic este suficienta solutia de mai jos.


-Un prim pas ar fi sa tineti activat tot timpul (si scanarea in timp real) windows defender-ul care este o protectie suficient de buna si foarte important nu mananca resurse multe cum fac majoritatea softurilor antivirus. Stati linistiti ca defender-ul a evoluat mult in ultimul timp si chiar isi face bine treaba asta bine-nteles sa ai si tu grija pe ce fel de site-uri intri sau sa ai grija ce si de unde descarci programe etc. Ideea de bază din spatele Defender este  de a oferi protecție în timp real împotriva unei mari varietăți de amenințări, cum ar fi adware, spyware și alti viruși . Funcționează rapid și utilizează puține resurse de sistem, permițându-vă să continuați cu alte sarcini în timp ce o scanare rulează in fundal.
Aplicația vă poate ajuta să vă protejați calculatorul de multe programe online și de ce ati descărcat din greșeală prin e-mail.

-Al doilea pas si cel mai important de care vreau sa va vorbesc, este crearea unui nou cont de administrator si stergerea drepturilor de administrare vechiului cont. La crearea noului cont veti fi nevoiti sa adaugati un nume si o parola.
Iata cum sta treaba cu aceasta metoda: pentru a putea să îsi facă de cap virusii, aplicații rău intenționate au nevoie de drepturi de administrator. Iar atunci când tu vei folosi PC-ul doar pentru  internet, muzică, Facebook sau alte aplicatii de chat, trebuie să intri pe contul vechi, cel care nu mai are drepturi de administrator. Iar dacă te capeti cu un virus, sistemul de operare nu îl va lasă să isi faca de cap pentru ca acel virus are nevoie de drepturi de administrator ca sa faca rau.
Pentru a instala/dezinstala sau alte modificari in sistemul de operare va trebui să folosești noul cont, cel cu drepturi de administrator.

Pentru creare cont nou in windows 10 acceseaza settings-accounts -other people si aici click pentru a adauga noul cont iar dupa finalizarea contului nou modifica-l din standard in administrator.


Pentru wndows 7: accesează: control panel –user accounts –add or remove –create a new account.
Cam asta a fost tot, acum aveti un sistem de operare aproximativ la fel de sigur ca si cu un soft antivirus activ.





Niciun comentariu: