Romica Prihor

Transfera fisiere usor prin wi-fi intre PC-uri/laptop-uri cu sisteme de operare diferite folosind LAN Share.

LAN Share transfer fisiere, sisteme de operare diferite. 


Astazi vreau sa va prezint o mica aplicatie de transfer fisiera intre PC-uri ce ruleaza sisteme de operare diferite (windows si/sau linux). Ceea ce inseamna ca sistemele de operare diferite nu mai prezinta un obstacol in transferul de fisiere/foldere. Desigur sunt foarte multe metode de a transfera fisiere, dar multe din ele trebuie configurate corect pentru a functiona, si nu toata lumea este priceputa in configurari de acest gen.
Ar mai fi si varianta unui stick USB dar este un mare consumator de timp.



Aplicatia LAN Share, caci despre ea este vorba,  este scrisa in C++ si Qt si nu depinde de servere terte sau servicii Cloud. metoda fiind una foarte simpla instaland aplicatia pe pc-urile intre care dorim sa facem transferul de fisiere apasand butonul "Send" pentru a selecta ce vrem sa trimitem (fisier sau folder) dupa care se va deschide o fereastra "pop up" din care trebuie sa alegem pc-ul destinatar. Conditia fiind ca ambele pc-uri sa fie conectate la aceiasi retea, cu sau fara fir. Vezi imaginile de mai jos.




Cateva carecteristici esentiale de baza:


 -Este mai rapida decat serviciile de cloud

 -Nu are limite de marime fisiere

 -Functioneaza direct de la PC la PC

 -Permite transferul intre sisteme de operare diferite


Pe GitHub sunt disponibile pentru descarcare pachete diferite atât pe Ubuntu si derivatele din el (.deb) cât și pentru Windows (.exe). LAN Share fiind o aplicațe open source, este pus la dispoziție și codul sursă, în format zip și tar.gz. 


 Descarca varianta preferata de 

 LAN Share






Niciun comentariu: