Romica Prihor

Indexarea site-ul/blog-ul tau pe Google mai rapid.


In ziua de azi sunt milioane de pagini web care vor să fie pe primul loc în Google şi totuşi pe prima pagină sunt doar 10 locuri, cu toate astea toţi vor să fie cat mai sus după cât mai multe cuvinte cheie. Sunt foarte mulţi care se panicheaza dupa doar 5-10 minute dupa ce a creareat pagină Web si nu o găsesc pe Google. Am să încerc să explic pe scurt cateva metode eficiente.
Nu o sa va explic acele metode greoaie si mai putin eficiente unde trebuie sa va atasati link-ul site/blog-ului vostru pe fel de fel de motoare de indexare ale google-ului pentru ca acolo se duc foarte multi, si cand zic foarte multi inseamna cateva milioane si de aceia "trebuie sa stai la rand" ca sa fi indexat.


Cea mai usoara metoda, este sa te inscrii intr-un forum sau chiar mai multe ale unor site-uri cunoscute si sa incepi sa postezi. Nu trebuie sa faci o multime de posturi, pentru ca risti sa iei ban, doar cateva posturi de calitate si relevante vor fi de ajuns. Pune un link catre siteul tau in semnatura. Paianjenii motoarelor de cautare il vor observa imediat.

O alta motoda usoara este sa te duci pe un blog cunoscut si sa postezi un comentariu. Mare atentie aici trebuie sa ai grija ca sa nu iti faci comentariul sa para ca e spam. Scrie un comentariu inteligent si semneaza-te ceva in genul “www.siteulmeu.com“. Astfel, proprietarul/proprietarii blogului va sti ca nu esti doar un program automatizat ci o persoana normala careia ii pasa de subiectul blogului. Atat timp cat esti condus de ideea ca vrei sa comentezi subiectul si vrei sa te implici in discutie cu ceva relevant, postarea in comentariile blogurilor este normala. In momentul in care singurul tau scop este sa obtii un link, atunci metoda aceasta nu este de abordat.

Daca ai un site si vrei sa te ridic pe propriele tale forte atunci creaza-ti mai intai un blog.
Blogurile sunt extrem de apreciate de Google. Atat de mult incat, sunt foarte repede indexate. Un post intr-un blog poate sa fie indexat de google in mai putin de 24 de ore. Te poti duce la oricare site gratuit ca si sa creezi un blog acolo. Poti apoi scrie cateva posturi si sa lasi un link catre siteul tau in ele. Cu putin noroc, siteul tau va fi indexat de motorul de cautare Google prin intermediul blogului destul de repede.

Aceasta metoda de adaugarea unui blog siteului tau poate sa fie o metoda mult mai eficienta decat crearea unui blog extern sau chiar postarea de mesaje in forumuri. Exista softuri gratuite precum WordPress care iti ofera posibilitatea sa adaugi un blog siteului tau repede si usor. Poti adauga apoi cateva posturi de calitate ( si nu uita sa incluzi si anumite cuvinte cheie). Deoarece Google apreciaza foarte mult blogurile si le indexeaza mult mai repede decat un site asa ca te poti astepta ca blogul tau sa fie bagat in seama si, implicit, si siteul tau , foarte repede. Aceasta  metoda este cea mai eficienta pentru a fi indexat deci nu o ignora daca chiar vrei sa fii indexat foarte rapid.

Ca sa te mentii primul sau macar printre primii trebuie sa ai un continut actualizat zilnic, cu un flux RSS pus la dispozitia spiderilor si indexarea paginilor se va face mai des iar numarul paginilor pe care se poate ajunge va creste. 
Prin a treia metoda beneficiezi de faptul ca Google indexeaza blogurile mai repede decat siteurile normale. Prin adaugarea unui blog siteului tau, iti deschizi siteul pentru a fi indexat de Google mai repede decat o fac ei in mod normal. Asta este probabil cea mai importanta metoda, asa ca asigura-te ca o vei folosi corect. 

Alte trucuri ar mai fi sa adaugati etichete/tag-uri articolului vostru pentru ca robotii google sa va gaseasca mai repede site-ul sau blog-ul vostru. Titlul articolului sa fie cat mai scurt si si la obiect pentru o indexare mai rapida. Cand scrieti un articol ingrosati anumite cuvinte care sunt mai relevante pentru acel subiect, astfel motoarele google le va gasi mai repede, puneti imagini explicative articolelor pentru ca asa ve-ti fi gasiti mai repede. Dar atentie puneti imagini din pc-ul vostru nu puneti link-uri catre acele imagini pentru ca acele site-uri la care a-ti adaugat voi link-ul de imagine se poate inchide sau suspenda si astfel imaginile voastre din blog/site nu vor mai fi vizibile si astfel nu veti mai fi indexati. Iar link-urile care le atasati la voi in blog/site pentru un anumit soft de descarcare despre care vorbiti in articol sau mai stiu eu ce, sa fie de pe site-uri de incredere si sigure si sa le verificati la o anumita perioada de timp sa vedeti daca mai sunt functionale. (si ca acele site-uri care le detine nu le-a schimbat intre timp sau le-a scos de tot).

Deocamdata atat pentru azi, mai multe poate intr-un articol viitor.


Niciun comentariu: