Romica Prihor

Trucuri pentru a-ţi salva smartphone-ul daca a fost scapat in apa



  • In acest caz scoate telefonul din apă cât mai repede posibil: . Excepţie de la această regulă face cazul în care telefonul a fost stropit din abundenţă cu apă în timp ce era la încărcat, întrucât rişti să te electrocutezi. Într-o astfel de situaţie, deconectează priza respectivă de la curent sau, dacă încărcai telefonul la PC, opreşte calculatorul înainte de a pune mâna pe telefon.
  • Dacă telefonul tău nu este de tip unibody, scoate bateria din el fără să apeşi pe vreun buton sau pe ecranul touchscreen. Cu alte cuvinte, deschide capacul spate şi îndepărtează acumulatorul, fără să apelezi la metoda tradiţională de a porni telefonul, de a-l închide şi de a scoate abia apoi bateria. Acest sfat este util pentru a evita producerea unui scurt-circuit la aprinderea telefonului dacă are prea multă apă în el.
  • Totuşi, dacă ai un telefon unibody şi nu poţi îndepărta acumulatorul, la aceasta categorie intrand multe smartphone-uri de top, închide telefonul (apeşi butonul de Power şi selectezi comanda turn-off). Apoi scoate cartela SIM si cardul microSD dupa caz.
  • Usucă telefonul cu un prosop sau o laveta moale. Ai grijă să nu împingi stropii de apă în porturile telefonului şi nu mişca dispozitivul în mod excesiv, pentru a evita ca apa să pătrundă şi mai mult în gadget.
  • Foloseşte un dezhidratant sintetic: dacă ai posibilitatea, pune telefonul într-un mediu puternic dezhidratant, întrucât indiferent cât de bine îl ştergi cu prosopul tot vor rămâne vapori de apă. O soluţie este să foloseşti substanţe artificiale dezhidratante de tipul celor pe care le găseşti când cumperi încălţăminte nouă, însă pentru rezultate optime trebuie să închizi ermetic telefonul într-un recipient plin cu o astfel de substanţă, sau daca nu aveti la indemana acea substanta folositi banalul orez nar sa stiti ca nu este la fel de eficient ca si acea substanta de care am zis mai sus
  • Aşteaptă câteva ore sau chiar o zi întreagă şi, după ce verifici dacă mai există apă prin porturi, poţi monta la loc bateria, cartela SIM şi cardul microSD pentru a porni telefonul.
  • Dacă nu a pătruns prea multă apă, este foarte posibil ca telefonul să funcţioneze în parametri normali. Dacă nu porneşte, va trebui cel mai probabil să duci telefonul la un service. De regulă, garanţia nu acoperă astfel de probleme.


Niciun comentariu: