Romica Prihor

Compreseaza clipurile YouTube si Netflix pentru economisirea conexiunii de date cu Opera Max.



Cunoscuta deja utilizatorilor de Android pentru functia sa de economisire a conexiunii de internet mobil, aplicatia Opera Max ofera compresie text, imagine si video pentru sesiunile de navigare web si traficul generat de aplicatii populare ca Instagram Facebook etc. Conexiunile HTTPS folosite de aplicatii ca YouTube si Netflix erau insa incompatibile cu Opera Max, aplicatia neputand trece de algoritmul folosit pentru criptarea traficului de date. Din fericire, aceasta limitare a fost eliminata in noua versiune a aplicatiei.



Actionand ca un server proxy pentru dispozitivele cu Android, Opera Max poate reduce considerabil necesarul de latime de banda, insa doar atat timp cat datele directionate prin serverele detinute de Opera sunt accesibile pentru aplicarea tehnicilor de compresie. Tot mai mult folosite in mediul online, conexiunile HTTPS exclud aceasta posibilitate, insa nu si daca serverele Opera primesc acces la datele transferate in forma criptata.




Astfel, daca protejarea intimitatii la vizionarea clipurilor YouTube nu este o prioritate, Opera Max poate reduce traficul de date cu pana la 50% cu pierderi minime de calitate. Potrivit companiei, Opera Max reduce simtitor si timpii de asteptare la incarcare, mesajul ˝Buffering„ aparand pe ecran mult mai rar.




Opera Max ofera compresia clipurilor YouTube si Netflix pentru economisirea conexiunii de date Opera Max ofera compresia clipurilor YouTube si Netflix pentru economisirea conexiunii de date




Inspirata de functia Opera Turbo prezenta de mai multi ani in versiunea Opera pentru desktop, Opera Max este disponibila utilizatorilor de Android ca si aplicatie separata. Astfel, Opera a extins functia de compresie in afara sesiunilor de navigare web, cuprinzand si alte aplicatii de Android cunoscute pentru trafic de date semnificativ.




Recomandata celor care folosesc abonamente de internet mobil care limiteaza traficul de date lunar, aplicatia Opera Max poate fi instalata gratuit din magazinul Play Store.





Niciun comentariu: