Romica Prihor

Cum se intra in Safe Mode


Cei care vor sa lanseze Safe Mode o fac pentru a diagnostica sau elimina un anumit soft care functioneaza defectuos (virusat) sau care este prea activ si prea legat de sistem pentru a raspunde comenzilor pentru modificare - cum ar fi antivirusul.  In Safe Mode (Modul Protejat) este mai usor de controlat actiunile unui program intrucat sistemul de operare va avea o functionalitate redusa,  iar majoritatea componentelor  ce nu sunt stringente pentru functionarea sistemului vor ramane dezactivate.
 Pentru a intra in Safe Mode este suficient sa restartezi calculatorul si sa apesi tasta F8 pe parcursul incarcarii sistemului.




O alta modalitate de a intra in Safe Mode este de a intra cu un click in Start > Run (fereastra „search” pentru W7) si sa scrieti aici comanda msconfig(notati-o sau memorati-o) dupa care apasati tasta „Enter”.



                                                                  

          Se va deschide o fereastra cu titlu  „System
Configuration” iar de aici veti selecta tab-ul „Boot”, dupa care veti bifa caseta din dreptul cuvintelor „Safe boot” si apasati „OK”. Vi se va cere sa restartati sistemul de operare. Dupa restartare sistemul se va deschide in Safe Mode. 
Pentru a reveni la modul de functionare normal va trebui sa repetati comenzile de mai sus si sa deselectati caseta din dreptul cuvintelor „Safe boot”, apasati OK sau Enter si optati pentru a restarta inca o data.



Niciun comentariu: