Romica Prihor

OnePlus One, X: Instalare TWRP custom recovery





 Astazi vom instala custom recovery  pentru Oneplus One si Oneplus X fara sa pierdem datele (daca avem bootloaderul deblocat).

Se presupunem ca aveti bootloaderul deblocat. Daca nu-l aveti intrati in fastboot si dati comanda:
fastboot oem unlock





ATENTIE:
Deblocarea bootloaderului va va sterge toate datele din dispozitiv si tocmai de aceea este necesar sa va faceti un backup pentru poze, video, fisiere, sms-uri, inainte sa va apucati de ceva.


pentru Instalare TWP recovery urmati pasii:

      1. Instalati driverul USB universal (pentru adb si fastboot)
        2. Instalati Minimal ADB
        3. Intrati in fastboot mode
        4. Copiati imaginea de recovery in folderul minimal adb
        5. Instalati recovery cu comanda in fastboot:
fastboot flash recovery "nume fisier.img"

  Atentie

Operatiunile de genul asta sunt periculoase in anumite cazuri (se poate opri curentul, se restarteaza PC-ul, se blocheaza PC-ul), tocmai de aceea nu i-mi asum in niciun fel responsabilitatea.

Pentru Oneplus X introdu telefonul în modul bootloader/fastboot  folosind combinația de taste, unde, cu telefonul închis, va trebui să apeși simultan, și să le ții apăsate, tastele Volum – și Power. Vei fi întâmpinat cu ecranul de bootloader, unde este posibil să fii nevoit să selectezi opțiunea Fastboot.
Pentru Oneplus One la fel duar ca apesi Volum+ si Power.

Descarcă una din cele două builduri TWRP de la sfarsitul articolului în format .IMG și mută fișierul în folderul creat la punctul 1, astfel încât acesta să fie alături de executabilele SDK Tools, ca în imaginea de mai jos.


Deschide folderul obținut la punctul 1, ține apăsată tasta SHIFT, apasă click 2 (dreapta) în acest folder, însă nu pe vreun fișier, și selectează Open command window here. Ți se va deschide o fereastră asemănătoare cu cea de mai jos.


 Introdu telefonul în modul bootloader/fastboot folosind una din cele două metode de mai sus (Oneplus One sau Oneplus X).
Odată ajuns în modul bootloader/fastboot conectează telefonul la PC folosind cablul de date (dacă nu l-ai conectat deja) și execută în aceeași fereastră comanda fastboot devices pentru a confirma conexiunea cu telefonul. Va trebui să primești un mesaj asemănător celui de mai jos.





Dacă totul este OK, putem trece la instalarea custom recovery-ului TWRP. Tot ce trebuie să faci este să execuți comanda fastboot flash recovery en-recovery-twrp-onyx.img înlocuind en-recovery-twrp-onyx.img cu numele fișierului TWRP în format .IMG folosit de tine. Fisierul il poti redenumi cum vrei tu dar sa se termine cu .img



 Pentru a reporni telefonul în modul normal va trebui să execuți comanda fastboot reboot



Felicitari asta a fost tot, acum ai custom recovery instalat


     Imaginile pentru Oneplus X si Oneplus One
  • unul din cele două builduri TWRP neoficiale pentru Oneplus X – en-recovery-twrp-onyx.img | OPX-Recovery-Twrp.img
  • si pentru Oneplus One  TWRP recovery din arhiva rezultata foloseste primul fisier, cel de-al doilea fiind pentru Root care o sa vorbesc intr-un alt articol daca-mi solicitati.






Niciun comentariu: