Romica Prihor

Cum dezactivam verificarea semnăturii digitale unui driver în Windows 8 /10. 64-bit

Astazi o sa va vorbesc despre cum dezactivam vreificarea semnaturii digitale unui driver in Windows 8/ 8.1/ 10.
Majoritatea driverelor pentru Windows conțin o semnătură digitală (digital driver signature) prin care Windows verifica sursa acestuia astfel încât să prevină instalarea unui driver neoficial. Instalarea unor drivere fără această semnătură este posibilă numai pe versiunile de Windows 32-bit, cele pe 64-bit având această restricție activată.
Problema este că unele drivere, cum ar fi foarte multe din cele folosite
de ADB și Fastboot pentru accesul către un terminal Android, nu conțin această semnătură ceea ce face imposibilă instalarea lor pe un sistem Microsoft Windows 64-bit.
Pentru a putea instala un astfel de driver este necesară dezactivareă acestei restricții, iar în acest tutorial va voi explica două metode prin care poți obține acest lucru – una temporară, valabilă până la repornirea sistemului, și alta completa (permanentă).


 1.Metoda temporară

Această metodă este una ce ține atât timp cât sistemul este pornit cu această setare. După repornire, dacă nu se selectează din nou, sistemul va porni în modul normal cu restricția activată. Este cea mai uzuală și recomandată metodă dacă nu instalezi sau testezi des acest gen de drivere.
Accesează meniul Power, ține apăsată tasta SHIFT și fă click stânga  apoi pe butonul Restart. Sistemul tău  te va duce către meniul de recovery.



 Acum selectează opțiunea Troubleshoot.


Apoi aelectează opțiunea Advanced options.

 În meniul Advanced options selectează Startup Settings.



In pagina următoare îți va confirma opțiunile disponibile la repornire. Aici va trebui să apeși butonul Restart din colțul dreapta-jos. În acest moment sistemul tău va reporni.



 Imediat la repornire vei fi întâmpinat de un meniu asemănător cu cel din imaginea de mai jos. Iar aici va trebui să apeși tasta numerică 7 ce corespunde opțiunii Disable driver signature enforcement.



În acest moment Windows va porni cu restricția dezactivată. Acum poți instala un driver ce nu conține o semnătură digitală.


-De retinut: Deși metoda de mai sus este una temporară, ce ține până la repornirea sismteului, driverele odată instalate vor rămâne instalate și funcționale și după repornire.



Acum Metoda permanentă:


Cu această metodă va dezactiva complet și permanent verificarea semnăturii digitale a driverelor și nu va mai fi nevoie să aplici metoda de mai sus de fiecare dată când dorești să instalezi un driver nesemnat. Recomand această metodă doar dacă testezi sau instalezi des drivere ce nu sunt semnate digital.
Apasă combinația de taste Windows + X sau click dreapta pe meniul start. Aceasta îți va deschide un meniu asemănător celui de mai jos unde va trebui să faci click
stânga pe Command Prompt (Admin).


 În fereastra de Command Prompt deschisă va trebui să tastezi comanda bcdedit /set testsigning on și să o execuți apăsând Enter. Vei primi un mesaj de confirmare asemănător celui din imaginea de mai jos.


Repornește sistemul.
În acest moment ai dezactivat permanent verificarea semnăturii unui driver. Dacă dorești să o reactivezi va trebui să repeți pasul de ma sus si să tastezi comanda bcdedit /set testsigning off și să o execuți apăsând tasta Enter. apoi restart la PC.


Niciun comentariu: