Romica Prihor

Cum se curata Cache-ul DNS in Windows, si de ce.


In acest articol o sa va explic metoda prin care putem curata Cache-ul DNS.
Aceasta metoda poate fi folosita din mai multe cauze, fie ca unele siteuri nu se incarca de loc, fie se incarca foarte greu.
Un DNS (Domain Name Server) este un server care converteste un URL intr-o adresa IP. Oricand introduceti o cere de pagina prin URL-ul paginii (numele ca sir de caractere), cererea este transmisa unui DNS care converteste sirul de caractere intr-o adresa IP numerica, deoarece un calculator pe internet este identificat si apelat folosindu-se adresa lui IP.
Cache este o zona de memorie folosita pentru stocarea temporara a unei cantitati de date (continutul unor pagini web in caz particular). Astfel, daca utilizatorul acceseaza aceeasi pagina intr-un interval scurt si pagina nu a suferit modificari, browserul nu va mai copia din nou continutul sitului web de pe internet ci va rula pagina din cache.Asa cum un browser in timp isi strange fel de fel de date in cache la fel se intampla si cu DNS-ul si ca atare trebuie curatat.


Metoda de curatare a DNS Cache-ului pentru Windows:

Click pe „Start” apoi „Run” in „Run” scrieti „CMD” si dati enter,sau apasati tasta „Windows + R” se va deschide casuta „Run” apoi scrieti CMD , dati „Enter” sau „OK”. In fereastra Cmd scriem urmatoarea linie de comanda:   ipconfig /flushdns . si dat Enter.  Dupa ce am facut acest lucru inchidem CMD-ul si sa dam un restart la browsere daca le avem deschise.

   Asa trebuie sa arate fereastra Cmd dupa ce ati introdus linia de comanda de mai sus si apasat Enter.

Niciun comentariu: