Romica Prihor

Laptopul tau are nevoie de drivere ? Paginile oficiale ale producatorilor cu un click.


Am tot intalnit persoane care aveau dificultati in a-si gasi driverele pentru laptopul personal, o data reinstalat sistemul de operare. Mai ales daca ar fi sa vorbim despre instalarea de Windows mai vechi, dar nu numai.

Chiar si la Windows 10 pentru unele modele de laptopuri, dupa oricate update-uri ai da sunt necesare unele drivere care nu sunt instalate in mod automat, si de aceea e necesara gasirea lor manuala

In majoritatea cazurilor, perifericele si calculatoarele desktop vin insotite cu CD-ul care contine aceste drivere. Nu acelasi lucru insa putem spune despre laptopuri, care in ultimul timp, cu mici exceptii, din motive de ei stiute, nu mai vin insotite de acest CD cu drivere. Sau pur si simplu nu mai este functional
sau ai pierdut CD-ul. In acest moment avem deja o problema, atunci cand vom fi nevoiti sa instalam, sau sa reinstalam sistemul de operare. Cu toate acestea insa, problema nu este chiar asa grava precum pare, datorita faptului ca producatorii pun la dispozitie online pe site-urile oficiale, driverele corespunzatoare fiecarui model de laptop.

Astfel, nu trebuie decat sa intrati pe site la producatorul modelului D-voastra de laptop si sa va descarcati driverele. Urmatorul pas este instalarea lor. Desi este putina munca pana reusesti sa dai de aceste drivere, uneori pentru modele mai vechi destul de dificil, in general insa, se gasesc destul de usor. Pentru persoanele care sunt mai putin familiarizate cu o astfel de situatie, gasirea driverelor pare o problema greu de rezolvat. Din acest motiv am hotarat sa va pun la dispozitie principalii producatori de laptopuri unde puteti gasi aceste drivere. Aveti lista mai jos:

Laptop Toshiba
Laptop HP
Laptop Packard Bell
Laptop IBM-Lenovo
Laptop Asus
Laptop Acer
Laptop Dell
Laptop Sony Vaio
Laptop Fujitsu
Laptop MSI
Laptop Samsung
Laptop BenQ

De asemenea, aveti mai jos si site-urile celor trei mari producatori de procesoare video, de unde veti putea descarca driverele actualizate in functie de modelul placii video pe care o detineti:

Drivere AMD (ATI)
Drivere nVidia
Drivere Intel

Mare atentie la modelul de laptop atunci cand cautati drivere! Acelasi model de laptop poate avea componente diferite, in functie de lot si tara (zona) de destinatie. Producatorii va dau posibilitate sa cautati drivere dupa model, dupa service tag, sau serial number. Astfel, daca nu gasiti driverele dupa model, incercati si variantele celelalte. Nu instalati alte drivere, deoarece exista riscul sa apara conflicte cu sistemul de operare, ceea ce va conduce la nefunctionalitatea acestuia, cu posibilitatea sa trebuiasca sa-l reinstalati. De asemenea nu recomand utilitarele care cauta drivere automat. Exista riscul ca odata cu driverul sa va pricospiti si cu un virus, sau sa nu fie complet compatibil. In plus, driverele luate direct de pe pagina oficiala a producatorului au avantajul ca sunt in majoritatea cazurilor cu update-ul la zi.

                 Asta a fost tot. Succes!

conform sursei EPA Systems

Niciun comentariu: