Romica Prihor

Stiai ca Google te urmareste oriunde la fiecare click pe internet.? Vezi ce si cum te urmareste.


 Deși sunt legi și tratate internaționale care protejează iintimitatea, în realitate, tot ceea ce faci pe Internet este înregistrat și utilizat, iar tu nu ai niciun control asupra a ceea ce se face cu aceste informații.

 Servicii secrete sau corporații internaționale îți urmăresc cu mare atenție aventura pe care o ai zi de zi pe Internet. Așa se face că, din datele pe care acestea le strâng despre tine, ți se poate întocmi un portret (profil), stabili un tipar și, de ce nu, prevedea comportamentul. În prezent, anormalul a devenit normal, iar în momentul în care intrăm pe Google, Facebook, Twitter, Yahoo, pe orice motor de căutare ori rețea de socializare, ori în momentul în care folosim aplicațiile existente din belșug pentru dispozitive mobile ori
fixe, lăsăm în urma noastră  totul. Suntem, fără să exagerăm, o carte deschisă!

 Pentru a vă convinge că ceea ce am scris, destul de condensat, ce-i drept, este adevărat, vă invit să verificații ceea ce Google, celebrul motor de căutare, știe despre voi. Și, credeți-ne, știe totul... Să nu uităm că acest gigant nu este singurul pe care îl folosim și care vrea să ne cunoască foarte bine.

 În momentul în care ați accesat un browser și ați folosit unul din serviciile pe care Google le pune a dispoziție, Goolge a declanșat urmărirea. Toată activitatea este monitorizată, fie că vrem fie ca nu.  Chiar dacă nu te-ai logat cu contul de Google pe browser, acesta, prin algoritmi specifici, asociază toată activitatea ta online cu computerul tău ori cu adresa ta IP. Oficial, Google susține că această spionare a utilizatorului are drept scop trimiterea de reclame cât mai personalizate. Pare cam mare deranjul doar pentru atâta lucru, nu-i așa?

 Va ofer cateva link-uri care îți vor arata ceea ce vrea Google să crezi că știe despre tine. Nu ar strica să verifici, s-ar putea să ai surprize. Să fie doar atât?


 Poți vedea informațiile pe care le are Google despre tine accesând link-urile de mai jos.

 Setările anunțurilor/reclamelor pot fi realizate de aici https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated
 Istoricul locațiilor tale (indiferent dacă ai telefon inteligent sau computer) https://maps.google.com/locationhistory
 Istoricul căutărilor realizate (Google chiar înregistrează fiecare click) https://www.google.com/history/
 Vezi aici ce aplicații ori extensii accesează datele pe care Google le are despre tine https://security.google.com/settings/security/permissions
 Exportă o copie a datelor contului tău https://www.google.com/takeout
 Aici redescoperi istoricul căutărilor tale pe YouTube https://www.youtube.com/feed/history/search_history

P.S. Despre Google cam atât, dar ceilalți giganți (Facebook, Yahoo etc.) oare ce știu despre noi?


 Google are venituri din publicitate și drept urmare, afișarea de anunțuri care să se apropie informației pe care o căutăm, ne poate fi de ajutor atât nouă, cât și lor. Nouă deoarece nu vom vedea reclame la tampoane atunci când vom căuta laptop-uri ieftine sau orice altceva, iar lor, pentru că își vor mări în acest mod șansele ca cineva să dea click pe banner și în consecință, veniturile vor crește, cam asta ar fi explicatia lor.

Niciun comentariu: