Romica Prihor

Cum faci un stick bootabil foarte rapid cu Rufus.


  RUFUS.

Utilizatorii care doresc sa creeze un Stick USB bootabil pentru a putea instala Windows-ul sau alte sisteme de operare, au destule aplicatii care le permit sa faca acest lucru, dintre care pot alege, inclusiv aplicatia oficiala a Microsoftului, Windows 7 DVD/USB Tool.


Desi majoritatea acestor aplicatii isi fac treaba destul de bine, singura problema o reprezinta timpul mare de transfer a imaginii ISO pe USB Stick. Rufus este tot aplicatie gratuita ce nu necesita instalare si care permite crearea de Stick-uri
USB bootabile, singura diferenta fata de restul acestor astfel de aplicatii fiind viteza de transfer, de doua ori mai mare decat cea a Universal USB Installer, Windows 7 USB/DVD Tool sau UNetBootin.

Sa vedem cum procedam.


Intai descarcam Rufus de aici, dupa care il pornim. La Device alegem stick-ul, lasam bifate by default ultimele 3 optiuni. La a II-a optiune alegem ISO image, apoi apasam pe acea iconita de CD-ROM pentru a selecta imaginea iso care vrem sa o ardem pe stick.Se apasa pe Start , iar aici confirmam cu OK. Datele de pe stick vor fi sterse.Asteptam copierea tuturor fisierelor pe stick, apoi o sa primiti mesaj ca stick-ul este bootabil.


Niciun comentariu: