Romica Prihor

O alta distributie Linux superba si rapida, Zorin OS cu o interfata grafica de Windows.


Am mai vorbit pe acest blog de inca doua distributii linux care seamana foarte mult cu windows-ul. Poate va intrebati de ce prezint distributii care sa semene cu windows-ul ca si interfata grafica! ei bine fac lucrul asta pentru ca sunt multi care fara sa fi incercat vreo data (dar parca ar vrea sa incerce) o distributie linux, spun ca ei sunt obisnuiti cu meniul si implicit interfata grafica windows, si ca au vazut nustiu ce distributii prin alte parti si nu le place cum arata ca si interfata si nu au chef sau timp sa
incerce ceva nou care sa le dea batai de cap.

Ei bine astazi vreau sa va prezint o alta distributie superba, si anume Zorin OS 11 core, mai exista si alte variante Zorin OS dar eu va recomand core pentru ca este completa si vine cu aproape orice soft de care aveti nevoie, incorporat.


Dezvoltat de doi frați ruși stabiliți în Irlanda ( Zorin ) , Zorin OS are un slogan simplu și frumos : Zorin OS – Poarta către Linux pentru utilizatorii de Windows” . Integrarea aplicațiilor pe care un utilizator de Windows le folosește zilnic este foarte bună , distribuția este bazată pe Ubuntu ( Debian ) , iar din punct de vedere al interfeței grafice stă poate mai bine decât Ubuntu , dezvoltatorii reușind să combine elementele grafice din Windows 7 cu cele din Gnome 3 .

Sistemul de operare vine cu unele aplicații preinstalate ( Zorin Look Changer – îți poți face sistemul de operare să semene cu Windows 2000 , XP , Vista , 7 sau Mac ,  LibreOffice , Gimp – editor de imagini , Banshee Media Player , OpenShot Video Editor , Mailthe Me Menu – pentru acces rapid la Facebook și Twitter , Games ,  Google Chrome , Mozilla Firefox , Opera , Midori ) , dar și cu pachetul de emulare PlayOnLinux ( bazat pe Wine ) , ce permite rularea de aplicații de Windows  în Zorin OS.

Zorin OS este disponibil în 7 versiuni ( Free Core Version – Home Users , Lite – pentru calculatoare mai puțin performante , Educational Lite , Business , Multimedia , Gaming și Ultimate ) .


Avantajele distributiei Zorin OS :


  • Mult mai rapid decât Windows-ul
  • Nu există aproape deloc riscul de infectare cu viruși
  • Ușor de customizat , interfață foarte plăcută
  • Interfață customizabilă ( Zorin Look Changer ) –  îți poți face sistemul de operare să semene cu Windows sau Mac
  • Stabil si foarte rapid, deoarece se bazează pe Linux
  • sute de programe disponibil gratuit pentru Zorin OS
  • Disponibil în peste 55 de limbi



Dacă vreți să renunțați sau macar sa incercati un sistem de operare care e mult mai rapid si mai sigur decat windows, dar totusi doriți un sistem de operare care să semene cu el , atunci Zorin OS este una dintre soluții . Puteti sa-l incercati pentru inceput de curiozitate sa vedeti cum arata si cum se misca de pe un live-stick, si daca va place puteti sa-l instalati in dualboot cu windows sau pe curat.

Puteti descarca Zorin 0S 11 core sau lite pe 64 / 32 bit de AICI.


Update, a aparut o noua versiune Zorin OS 12.2 pe care o poti descarca de AICI.


Aici am pus un video demo si cateva screenshot-uri sa vedeti cam cum arata ca si interfata Zorin OS.














 Ghidul de instalare este identic cu cel de aici.





2 comentarii:

Marius spunea...

Acuma am aflat de el desi sa inteleg ca este demult pe piata. Felicitari!

Marius spunea...

Felicitari pentru post, este intradevar super tare!