Romica Prihor

Cum readuci la viata telefonul/tableta care nu mai vrea sa porneasca deloc.

ADB.


Daca telefonul/tableta vostra cu android nu mai intra in sistemul de operare si nici in recowery mode sau download mode, astazi o sa va arat cum sa accesati totusi recovery-ul mode cu ajutorul pc-ului, ca doar de acolo se mai poate restaura rom-ul telefonului (doar din recovery-ul telefonului).

Pentru a incepe procedura de readucere la viata a telefonului cu problema in cauza avem nevoie de utilitarul ADB. ADB-ul este o suita de comenzi care le rulezi in terminalul cmd pentru a accesa telefonul si ai trimite anumite comenzi externe, cum ar fi sa intri in recowery mod sau fast boot etc.

1. Dupa ce descarcati ADB-ul si-l instalati (link-ul de descarcare il gasiti la sfarsitul articolului) conectati telefonul la PC si va trebui sa vedeti daca va este depistat telefonul. Pentru asta trebuie sa intrati in Menege Device (menegerul de dispozitive) click dreapta pe My Computer si alege
obtiunea Manage iar aici daca la rubrica portabile device va apare unallocated device, mergeti pe sectiunea android usb devices click dreapta pe proprieties (proprietati) si in fereastra care se va deschide alegeti sectiunea Driver apoi update driver si alegeti varianta a doua (adica sa faca update-ul din pc)


bifand Google Inc si apoi Android ADB Interface ii apasati next si instal.


2.  Dupa instalare, in casuta de cautare scrieti ADB click dreapta si alegeti open file location,


se va deschide fisierul cu ADB-ul, si aici tineti apasat tasta Shift si click dreapta in aceasta fereastra alegand obtiunea Open command window here,


iar prima comanda care o scriem, este adb devices in care dupa ce apasam Enter in cateva secunde ar trebuie sa va apara numele device-ului vostru.



ATENTIE.

In caz ca ADB-ul nu-l recunoaste, intrati in task manager si inchideti procesul ADB.exe dupa care repetati procedura de la punctul 2.



3. Daca acum totul este ok, urmatoarea comanda este adb reboot recovery


care odata ce a-ti apasat Enter in 2-3 secunde telefonul se va aprinde si va intra in meniul recovery. Iar de aici totul se simplifica (navigarea prin acest meniu facandu-se cu tastele de volum si confirmant cu tasta power) aici nu ramane decat sa-i dati un factory data/factory reset


si mai apoi dupa ce se trmina acest proces, alegeti prima obtiune adica reboot system now



si telefonul va intra in sistemul de operare configurand-ul ca la prima pornire de android.

  Asta a fost tot. urmati cu atentie pasii din articol si o sa aveti din nou un telefon functional.


   Link descarcare ADB Fastboot and Drivers, alegeti ce sursa vreti voi (Google Drive, ZyppyShare, DropBox).




Niciun comentariu: