Romica Prihor

Android pe PC, noul Remix OS mai usor mai rapid si mai permisiv.(noutati si instalare).

Android pe PC- Remix OS.



Am mai vorbit despre acest subiect aici acum ceva timp in urma (un an), si anume despe Remix OS care pe atunci era la prima lansare versiunea 2.0 bazat pe android Lolipop dar nu era asa bine optimizat si pe deasupra era si cam pretentios cu resursele pc-ului. Chiar si daca vroiai sa-l rulezi de pe un live stick, acela trebuia sa fie pe usb 3.0 ca sa functioneze fluid si fara lag.

Acum de la ultima versiune lansata si anume 3.0 bazat pe



Marshmallow, lucrurile stau mult mai bine, si sistemul de operare este mult mai permisiv cu resursele. Acum orice fereastra, aplicatie sau joc se poate deschide si in full screen Eu l-am instalat in dual boot si pe un intel dual core cu 2 gb ram si a rulat aproape impecabil, ce-i drept cu foarte usoare lag-uri pe alocuri dar nu prea deranjant. O alta inbunatatire vine si pe partea de rulare in live stick. Daca la prima versiune ca sa ruleze fluid si fara infranari trebuia sa-l rulezi de pe un stick 3.0, ei bine acum la versiunea 3.0 lansata la sfarsitul lui noiembrie 2016, ruleaza impecabil si de pe un stick usb 2.0.


Sistemul de operare este acum complet si nu mai este nevoie de acele trucuri pentru a avea Magazinul Play (Google Play). El vine acum incorporat si gata de logare la prima deschidere, dupa care puteti descarca si utiliza fara probleme orice aplicatie sau joc care il aveti si pe telefonul/tableta voastra fara nici o problema, ba chiar acum are incorporat pe lamga Magazin Play si un si un magazin al lor care se numeste Play Store unde gasiti free aplicatiile cel mai bine optimizate pentru el.  O alta inbunatatire adusa Remix-ului este ca acum are si un actualizator incorporat, ce a ce asta inseamna ca sistemul de operare acum beneficiaza si de update-uri la zi.

Instalarea acestui sistem de operare fie el in dual boot sau live stick, este extrem de simpla si pentru cei mai incepatori. Nu trebuie decat sa descarcati de aici versiunea dorita pe 32 sau 64 de biti in functie de pc/laptop-ul vostru.
Pentru instalarea in dual boot mai intai de toate trebuie sa-i rezervati o pertitie doar pentru Remix OS dupa care instalarea este extrem de simpla.

Nu trebuie decat sa dezarhivati acea arhiva rezultata din descarcare de mai sus, sa deschideti fisierul si sa rulati ca administrator tool-ul/aplicatia Remix OS.


Dupa care in fereastra deschisa sa alegeti imaginea iso a sistemului de operare Remix OS, tipul disk dur si partitia in care vreti sa se instaleze. Nu utilizati aceiasi partitie in care este instalat windows-ul (adica nu partitia C).





Dupa care de aici nu ramane decat sa asteptati 4-5 minute (timpul variaza in functie si de performantele pc-ului vostru) ca acel tool sa termine instalarea dupa care la sfarsit sa apasati butonul reboot now si dupa restartare ve-ti fi intrebati de pe ce sistem de operare vreti sa booteze si evident sa alegeti Remix OS.





Pentru instalarea si rularea de pe un live stick pasii sunt aceiasi ca la instalarea in dual boot, doar ca in loc de disk dur trebuie sa alegeti usb.

Eu am ales sa fac stick-ul usb cu varianta de aici,  voi insa alege-ti ce varianta vreti.
Cam asta a fost tot, incercati-l si voi pentru ca eu cred ca o sa va placa.


Aici va las si un video demo cu pasii de instalare.







Niciun comentariu: