Romica Prihor

Windows portabil/persistent pe stick usb sau hard extern.

Windows portabil cu WinToUSB.




WinToUSB este o aplicație free simplă si ușoara, care vă permite să instalați și să rulați un sistem de operare Windows pe o unitate flash USB sau hard disk pe USB, utilizând o imagine ISO sau o unitate CD / DVD ca sursă de instalare.

 De obicei, trebuie să instalați Windows pe hard disk înainte de al putea utiliza. Dar, cu ajutorul unui instrument numit WinToUSB, puteți instala și rula Windows chiar pe un stick USB - la fel cum ar fi o versiune live de Linux,  doar ca aici datele, setarile, aplicatiile instalate raman persistente. Deci practic aveti un windows perfect functional cu setarile si aplicatiile voastre pe acest stick oriunde cu voi. Nu trebuie dacat sa introduceti stick-ul intr-un PC/Laptop si sa butati in windows-ul vostru de pe acel stick.





WinToUSB funcționează cu toate versiunile de Windows, inclusiv Windows 7, 8, 8,1, 10, și edițiile Server 2012 (Windows 7 nu este complet portabil. S-ar putea sa aveti anumite probleme de activare si drivere cand incercati sa utilizati Windows-ul de pe stick pe diferite computere.).
Dezvoltatorul acestui instrument sugerează să utilizați un HDD USB, mai degrabă decât o unitate flash USB, pentru ca memorii flash USB sunt mai lente și să ia mult timp pentru a instala și rula Windows-ul in conditii optime.

Înainte de a începe, veți avea nevoie de câteva lucruri în afară de software-ul WinToUSB. În primul rând aveți nevoie de o stick USB cu cel puțin 32 GB de spațiu pe disc, astfel încât toate fișierele Windows sa pota fi instalate fara erori, apoi desigur, aveți nevoie de imaginea iso a Windows-ului

Pentru a instala nu ramane decat sa deschideti aplicatia WinToUSB si la iso file sa alegeti imaginea iso a windows-ului care vreti sa o puneti pe stick, ca in imaginea de mai jos.




mai departe apasati pe butonul next, si in fereastra urmatoare sa alegiti stick-ul sau hdd extern prin usb, pentru portarea windows-ului.



dupa care in ultima fereastra nu ramane decar sa bifati cele doua obtiuni sa dati next si de aici sa asteptati cateva minute cat utilitarul scrie imaginea iso.




Dupa ce WinToUSB a terminat tot procesul, nu ramane decat sa restartati PC-ul si sa butati de pe stick pentru a rula windows-ul portabil pe care tocmai l-ati facut.


 Link de descarcare:
                     
                                                
 WinToUSB







Niciun comentariu: