Redo Backup.
Există o mulțime de soluții de backup gratuite disponibile pentru a crea imagine de backup de partiții și hard disk -uri . Macrium Reflect free și EaseUS Todo Backup sunt cele mai populare aplicații gratuite din aceasta categorie. In timp ce aceste programe sunt foarte bune la datele de backup, problema este că trebuie să boot-ati în Windows sau Linux, pentru a crea o copie de rezervă.
Soluții de backup profesionale, cum ar fi Norton Ghost si Acronis True Image vă permit să creați și sa restabiliti imagini backup fără a porni sistemul de operare, dar nu sunt free. Redo Backup, deoarece despre el vreau sa va vorbesc, este un utilitar versatil si gratuit care va permite sa faceti sau sa restaurati un backup. Aceasta metoda este utila atunci cand din diferite motive nu mai puteti intra in windows si vreti totusi sa-l restaurati. Acest utilitar poate face backup si restaura mai apoi sistemul de operare fie el Windows, Linux sau Mac OS X. RedoBackup mai are si alte facilitati, cum ar
fi: un instrument de testare a memoriei, a utilitatilor de disc, unitate de resetare, de recuperare fișiere, pentru a recupera fișierele șterse sau pierdute, volume logice, editor de partiții pentru a crea, redimensiona și șterge partiții, și analizor de utilizare pe CD-ul live. Disk Utility vă oferă informații detaliate despre hard disk, cum ar fi modelul, numărul de serie, versiunea de firmware, starea SMART. Mai puteti gasi unele instrumente utile, cum ar fi manager de fișiere, vizualizator de imagini, terminal, editor de text, și cea mai recentă versiune a browser-ului Chromium pentru a naviga pe web. Cel mai bun lucru este că puteți utiliza RedoBackup pe orice computer care rulează Windows, Linux, sau Mac OS X.
Pentru a utiliza Redo Backup descarcati softul in format ISO din subsolul articolului si mai apoi faceti un stick bootabil cu varianta de aici sau de aici.
OBSERVATIE:
Ca sa puteti restaura sistemul de operare, inainte trebuie sa fie facut acest backup cu acest soft ca mai apoi sa aveti ce restaura.
Backup.
Ca sa faceti un Backup, bootati de pe stick acest soft, pentru asta mai intai intrati in bios si selectati stick-ul ca prima unitate de bootare.
O data ntrati o sa va apara imaginea de mai jos, urmand sa alegeti Start Redo Backup.
In urmatorul ecran veti avea doua obtiuni, cea de backup si alta de restaurare. Cum noi acum vorbim despre Backup, alegeti bine-nteles backup.
In continoare selectati sursa de unitate (sistemul de operare/partitia C de obicei) pe care doriti sa-i faceti Backup si faceti clic pe butonul Next.
Mai departe selectați unitatea de destinație, fie puteți selecta o unitate USB sau o locație de rețea înainte de a apăsa pe butonul fie o alta partitie de pe HDD in afara de cea cu sistemul de operare la care vreti sa-i faceti backup, dupa care apasati Next.
Dupa alegerea partitiei o sa va intrebe si locatia exacta in partitie (eventual faceti un folder si denumitil cum vreti voi) iar de aici nu ramane decat sa asteptati ca backup-ul sa se finalizeze.
Restore.
Ca sa restaurati backup-ul facut anterior, nu ramane decat sa apasati pe obtiunea Restore.
mai departe sa alegeti partitia apoi folderul si fisierul backup unde l-ati salvat anterior si sa asteptati ca operatiunea sa se finalizeze.
Asta a fost tot, daca aveti intrebari, nelamuriri va astept pe rubrica de comentarii.
Link de descarcare RedoBackup.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu