Romica Prihor

Instalare/reinstalare a windows-ului direct din PC, fara Stick/CD sau alte softuri aditionale.

Instalare/reinstalare windows.


Am intalnit deseori persoane mai putin initiate in tainele pc-ului care vor sa-si instaleze windows-ul si au intampinat fel de fel de probleme. O problema ar fi ca nu pot sa acceseze din BIOS, stick-ul sau chiar si CD-ul, alteori persoane care nu stiu sa arda o imagine pe un Stick sau DVD. M-am uitat pe diferite site-uri si canale youtube in domeniu care prezentau o metoda de instalare direct din PC dar care se foloseau de anumite programe, si acestea sunt greoaie pentru un incepator, ca trebuie sa se foloseasca de ele, precum EasyBCD.

Asa ca azi m-am hotarat sa vin in ajutorul acestor persoane si sa prezint o alta metoda muult mai simpla absolut fara sa ne folosim de nici un soft.

Operatiunea consta in dezarhivarea imaginii ISO al sistemului de operare pe care urmeaza sa-l instalati.

DE RETINUT.

Pentru a instala windows-ul trebuoie sa face-ti folderul in care o sa dezarhivati imaginea ISO a sistemului de operare, in alta partitie decat cea a windows-ului deja instalat unde urmeaza sa-l instalati pe cel nou.

Deci metoda este sa dezarhivati imaginea ISO a sistemului de operare cu WinRAR sau 7-Zip pe care vreti sa-l instalati, intr-un folder facut de voi in prealabil in alta partitie decat cea a windows-ului care ruleaza, adica (partitia C). Dupa care intrati in in acel folder rezultat apoi deschideti cu dublu click folderul sources. Vezi foto.




Iar aici cautati fisierul  setup si apasind dublu click pe el va incepe tot procesul de instalare a vindows-ului. Vezi foto.




De aici incolo toti pasii sunt la fel ca la orice instalare de windows. Nu uitati sa formatati partitia C inainte de a porni instalarea. Succes.




Aici va las un mic video demo cu pasii care i-am explicat mai sus.









Niciun comentariu: