Romica Prihor

Recupereaza date sterse de pe hard, stick usb, card SD chiar si dupa formatare.

Active File Recovery.


Active File Recovery este o aplicatie software care abordează o problemă sensibilă, si anume procesul de recuperare a fisierelor pierdute, sterse sau formatate. Am incercat multe programe de acest gen pana acum, dar unele nu recuperau ce trebuie, altele recuperau dar erau inutilizabile acele fisiere recuperate, altele aveau fel de fel de limite, insa de acest program am fost chiar multumit si am zis sa vi l prezint si voua.


Active File Recovery este un instrument de recuperare date care vă ajută să recuperati fisierele de pe discuri, hdd-uri externe, stick-uri, micro SD-uri sau partitii formatate, precum si cele care au fost golite din Cosul de reciclare în Windows.



Programul este capabil de a recupera date cu următoarele formate de fișiere: RAW, DOC, XLS, PPT, MDB, SDW, RPT, VSD, PST, DOCX, XLSX, PPTX, JPG, BMP, AVI, MP4, MP3, ZIP, și altele.

- Aplicatia are două moduri de scanare: scanare rapidă si scanare super. Desigur, prima efectuează o scanare de bază si dezvăluie fisierele sterse si folderele găsite pe hard disk-ul sau ce unitate de stocarere ati selectat.

- A doua metodă oferă o operatiune de scanare mai in detaliu, care caută toate datele sterse chiar si dupa formatare. La sfârsitul sarcinii, puteti vizualiza detalii despre numele fisierului sau dosarului, dimensiunea, precum si data la care a fost creat, modificat si sters.
- A treia metoda (last chance) oferă utilizatorilor posibilitatea de a efectua căutări bazate pe diferite criterii (de exemplu, formatul de fisier, dimensiunea, ID-ul), vizualizarea informatiilor despre fiecare partitie (de exemplu, etichetă, tip, sistem de fisiere, capacitatea, numărul de serie, starea de volum) si selectând directoarele si fisierele care urmează să fie restaurate. Foto mai jos.




Ca sa salvati date nu trebuie decat sa selectati unitatea de stocare de pe care vreti sa recuperati si sa dati ckick pe Quick Scan. In cazul meu am folosit un stick usb de 8 Gb. Vezi foto.




Dupa ce programul a terminat scanarea, va afisa pe langa fisierele de sistem ale unitatii de stocare si pe cele care va intereseaza (adica cele sterse). Vezi foto.


Iar voua nu va ramane decat sa selectati fisierele dorite pentru recuperare, tinand apasat shift si click stanga de pe mouse si sa dati click pe Recover/recuperare, dupa care o sa va intrebe locatia unde vreti sa le salvati. Vezi foto.




A doua obtiune este mai avansata si va ofera si sansa de a alege si sistemul de fisiere in care este unitatea de stocare cu pricina.Vezi foto.




Oricum este bine setat asa cum este programul, umblati aici doar daca ati formatat unitatea de stocare in alte formate decat cele de baza ale windows-ului. Si nu uitati sa activati programul pentru o functionare optima.


                     Link descarcare arhiva program fullActive File Recovery.


Mai jos aveti un mic video demonstrativ, cum am in stick trei fisiere, le sterg iar apoi le recuperez cu acest program.




              







Niciun comentariu: