Romica Prihor

Instaleaza super usor Windows 11 fara TPM si Secure Boot.

  Cum se dezactivează cerințele TPM, Secure Boot și RAM pentru Windows 11

 Dacă aveți un PC sau laptop mai vechi care nu este acceptat de noul sistem de operare Windows 11, urmati  instrucțiunile din articol în care vă arăt cum să instalați Windows 11 fără TPM 2.0 si Secure Boot. Există mai multe modalități de a face acest lucru, insa acum avem o altă opțiune mult mai simpla (si pentru cei mai novice in acest domeniu) de a ocoli restricțiile, pusa la dispozitie de aplicatia Rufus. Popularul instrument de creare a unui stick bootabil a fost actualizat foarte recent, la o versiune 3.16.  Rufus vă permite să dezactivați cerințele TMP, Secure Boot și RAM pentru Windows 11.

 PC-urile care nu pot fi actualizate, se pote instala Windows 11 în anumite circumstanțe, dar Microsoft este deliberat vag în acest sens. În timp ce compania a recunoscut că sunt posibile instalări, a sugerat că PC-urile incompatibile care rulează Windows 11 ar putea să nu primească actualizări și să fie limitate în funcție de caracteristici. Deci alegerea e doar a voastra, daca vreti sau nu windows 11 pe un PC care nu este compatibil cu cerintele Microsoft. 

Mai intai utilizați aplicația PC Health Check pentru a afla dacă sistemul dvs. poate rula Windows 11 nativ. si sa nu mai fie nevoie sa instalati cu aceasta metoda care nu va garanteaza actualizarile si anumite functii.

                                 


  

   De retinut.

Pentru ca totul sa functioneze cum trebuie, inainte descarcati ultima actualizare windows 11 de pe site-ul oficial Microsoft pentru a o utiliza in Rufus. Descarca windows 11 oficial.

Cum se dezactivează cerințele TPM, Secure Boot și RAM pentru Windows 11

1. Accesați site - ul oficial și descărcați cea mai recentă versiune Rufus 3.16, este un program portabil ce rulează EXE.

2. Dupa deschiderea Rufus selectați unitatea USB (Stick-ul) pe care doriți să o utilizați dar care sa fie de minim 8Gb stocare. 

3. De aici pasii sunt aceiasi pe care ii stiti in rufus pentru crearea unui stick bootabil cu exceptia singurei selectii, care este si cea mai importanta, adica la optiunea ”image option” sa alegeti

Extended Windows 11 Installation (no TPM, no Secure Boot, 8GB- RAM).

ca in imaginea de mai jos.

                                           



Apasati Start si așteptați ca Rufus să termine sarcina (va dura ceva mai mult decat in mod obisnuit). Odată ce finalizează stick-ul, il puteți utiliza  pentru a instala sistemul de operare Windows 11 pe un computer neacceptat oficial.





Niciun comentariu: