Romica Prihor

Antivirus portabil, Malwarebytes Anti-Malware


O sa incep cu orice antivirus ai avea, programul Malwarebytes Anti-Malware trebuie sa il ai la tine in calculator astfel incat sa dai o scanare completa o data pe luna. Daca folosesti des internetul pe calculator o sa ai surpriza sa iti gaseasca 2-3 obiecte infectate desi ai un antivirus foarte bun updatat la zi. Apropo de antivirus, in momentul in care instalati programul Malwarebytes dezactivati antivirusul.
Apoi instalati programul, o sa va ceara sa restartati calculatorul si gata. Dupa instalare puteti da drumul iar la antivirus (atentie! nu e nevoie sa il dezinstalati si sa il instalati iar, doar sa ii dati „disable” ).
Pentru a scana calculatorul folosind acest program, il porniti, apoi din meniuri de sus alegeti „actualizare” (update) si apasati butonul de cautare actualizari ca sa fie la zi baza de date. Apoi puteti sa dati la meniul de scanare si sa alegeti una din cele doua variante. Eu v-o recomand pe a doua ca scaneaza absolut tot. Dupa ce o bifati apasati butonul sa scaneze , selectati partitiile de pe hard daca e cazul si aveti rabdare pana termina de scanat.
Durata de scanare depinde de cat de multe fisiere aveti pe calculator. Eu de obicei ii dau sa scaneze apoi dau drumul al film si pana vad eu filmul el termina de scanat. Fac asta pentru ca player-ul de film nu consuma multe resurse, in felul acesta nesolicitandu-mi calculatorul prea mult.
Obiectele infectate or sa apara cu rosu in lista din fereastra de scanare, apoi cand se termina scanarea apare o fereastra care va avertizeaza, dati OK, apoi apasati butonul din dreapta jos sa vedeti rezultatele. In cadrul ferestrei de rezultate aveti fisierele infectate gasite. Sunt toate selectate iar in stanga jos, sub ele, este un buton de inlaturare a lor din calculator. Apasati pe el. Pentru a le sterge o sa restarteze calculatorul si cam asta e toata procedura.

Programul Malwarebytes poate fi downloadat la adresa aceasta, si este in varianta gratuita care scaneaza calculatorul cu absolut toate optiunile, facand o scanare completa a partitiilor, varianta full avand in plus doar un modul ce activat te apara in timp real impotriva programelor rau intentionate.



Niciun comentariu: