Romica Prihor

Instalare recovery TWRP CWM sau PHILZ pe orice telefon

Azi va arat cum instalezi recovery TWRP CWM sau PHILZ  pe orice telefon – Am sa va arat in cele ce urmeaza in continoare cum puteti instala TWRP recovery pe aproape orice telefon cu Android dar si pe tabletele ce ruleaza acest sistem de operare.
Nu va mai trebuie decat acces root pe telefon sau tableta si aplicatia gratuita Flashify (for root users) ce poate fi instalata de AICI.
 Modul recovery pe un telefon sau o tableta functioneaza asemanator cu meniul BIOS al PC-ului si poti accesa/seta diverse functii sau configura sistemul de operare.

 Iata principalele caracteristici si functii ale modului customizat recovery:


Ce se poate face cu TWRP, CWM:


  • Back-up sau restore general
  • Recalibrare baterie
  • Calibrare toutch-screen
  • Instalare custom ROM
  • Instalare update
  • Resetare generala(data factory reset)
  • Stergere dalvik cache
  • Formatare sau partitionare card SD
  • Instalare aplicatii in format zip
  • Instalarea aplicatiilor Google (gapps) etc.


Cam acestea sunt principalele caracteristici ale modului recovery, fie ca vorbim de CWM sau TWRP. 

Tutorial instalare TWRP recovery:

Dupa ce ati instalat si pornit aplicatia pe telefon sau tableta, acordati accept si permisiunile root.

Apoi alegeti recovery image.Dupa care alegeti TWRP / CWM sau Philz – selectati ce metoda doriti: (cel mai indicat este TWRP)


Apoi alegeti versiunea dorita. (cu cat mai noua cu atat mai bine) pentru telefoanele mai vechi de 3-4 ani totusi nu incercati chiar ultima versiune.


Asteptati ca programul sa descarce varianta aleasa!


Acum instalati selectand „YUP”.Asteptati ca modul recovery sa se instaleze:


Iar la terminare daca vreti sa verificati daca sa instalat cu succes nu ramane dacat sa apasati butonul 
Reboot now.
Dupa cateva secunde, veti avea instalat acum pe telefon sau tableta modul recovery customizat! Puteti instala ulterior si aplicatiile gratuite precum TWRP ,  CWM – aplicatii cu ajutorur carora poti seta diversi parametrii sau puteti intra direct in recovery fara a mai folosi o combinatie de taste accesand din interiorul aplicatiei Flashify. Vezi imaginea de mai jos.Pentru ca aceasta operatiune necesita Root si daca nu stiti cum sa va Root-ati telefonul lasati-mi mesaje in rubrica de comentarii si voi reveni si cu un articol pe aceasta tema.
6 comentarii:

McJohn spunea...

Aceeași pași i-am urmat și eu, dar la comanda "rebut" nu a pornit. Așa că am apelat la o altă apk. Am introdus 3 zip-uri ptr flash-uit și am bulit telefonul. A intrat în bootloop. Am încercat eu ceva prin cmd, dar nu-l recunoaște !
Asta e ! La revedere !

nec delux spunea...

Daca ai urmat pasii exacti nu avea cum, pentru ca este probat de mine pe mai multe telefoane si a mers cu succes. Sa nu fie cum-va telefonul tau cu procesor MediaTek ca la aceste procesoare nu am incercat si cred ca nu functioneaza varianta asta. Spune-mi ce telefon ai mai exact si incerc sa te ajut.

nec delux spunea...

Iar daca ai un telefon mai vechiut sa nu alegi TWRP mai nou de 2.8. Dar totusi zi-mi ce telefon ai mai exact.

RoLL MeisTeR spunea...

Am si eu un Allview E4 Lite, oare merge sa instalez TWRP, am nevoie de el pentru portarea egalizatorului Dolby ATMOS pe el......

Doza de IT si Tehnologie spunea...

Pentru telefoanele cu procesoare MediaTek mai greu si mai dificil pentru ca dezvoltatorii nu se ocupa aproape deloc de aceste procesoare. Asa ca chiar nu-ti pot garanta ca operatia va fi un succes.

Doza de IT si Tehnologie spunea...

Mai am aici pe blog si alte metode de root si flash-uire de custom recovery dar nici pe acelea nu garantez pe aceste procesoare.