Romica Prihor

Cea mai efcienta metoda de devirusare a unui PC.

Devirusare eficienta.

















Daca un PC este infectat cu malware multa lume incearca sa-l elimine cu un antivirus instalat in sistemul de operare windows, insa nu de multe ori da rezultate asteptate. Daca PC-ul sa spunem este infectat cu rootkit, malware-ul este capabil sa se ascunda din fata softului antivirus.


In incercarea de a elimina malware-ul cu un antivirus rulat direct din Windows poate fi foarte dificilă sau chiar imposibilă pentru ca malware-ul, acesta poate riposta, blocând sau chiar închizând software-ul de protecție. Asta se întâmplă atunci când calculatorul este infectat cu un malware foarte puternic.


În cazul unui rootkit, acest tip de malware se poate ascunde foarte bine incat sa nu poata fi detectat de antivirus. Acesta se poate lansa la pornirea sistemului de operare, înaintea altor componente și servicii de securitate ale Windows-ului, special pentru a nu fi observat și pentru a își ascunde procesul.


Foloseste un stick/cd bootabil.

Un software antivirus rulat de pe un stick/cd bootabil poate fi o soluție perfectă pentru a elimina acest timp de amenințare de tip rootkit. Pentru ca Windows-ul nu va mai porni si astfel, malware-ul nu poate rula, fiind inactiv.
Aplicati antivirus bootabile.
Majoritatea companiilor care creează aplicații antivirus, oferă și software-uri antivirus bootabile. În general, aceste software-uri sunt in mare parte gratuite chiar dacă compania este specializată în soluții antivirus contra cost. Printre soluțiile antivirus bootabile incercate de mine, se pot număra urmatoarele.

Cum se utilizeaza aceasta metoda.

Utilizarea acestei metode este foarte simplă. Trebuie să alege-ti una din soluțiile prezentate mai sus, sau oricare alta vreti voi, și să arde-ti pe un stick sau CD. Astfel acest proces poate fi făcut pe orice alt calculator. Pentru ca procesul de devirusare sa decurga mai repede si eficient, folositi metoda cu un stick bootabil. Daca nu stiti cum se face un stick butabil am facut un tutorial pe aceasta tema, aici.
Inserăm mediul bootabil în calculatorul care a fost infectat și îl restartăm. Calculatorul ar trebui să booteze de pe CD sau stick, și să ruleze mediul soluției antivirus. Daca nu functioneaza intrati in BIOS apasant tasta F12 sau F2 si schimbati ordinea de bootare. 


  Succes si la cat mai putine evenimente de genul asta.



2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut.
Te-am mai intrebat odata dar nu ai vrut sa-mi raspunzi. Asa ca te intreb din nou: As vrea sa stiu tu care program il recomanzi sau pe care il folosesti? Sau nu exista diferente mari in performantele acestora, doar interfata difera?

Doza de IT si Tehnologie. spunea...

Eu folosesc Avira si Avast dar sunt bune mai toate pentru ca fac acelasi lucru, important este cel cu care poti lucra tu mai usor.