Romica Prihor

Testeaza o imagine ISO inainte de a o arde pe medii de boot (usb/cd/dvd).

Qemu Simple Boot.

Atunci cand vrem sa cream un USBstick/CD/DVD bootabil pentru un sistem de operare sau orice alt utilitar ca sa nu avem surprize, este necesar sa verificam mai intai daca imaginea ISO este sau nu bootabila. De asemenea, dupa ce cream un USB Stick bootabil, este mai bine sa il testam pentru a vedea daca acesta functioneaza cum trebuie (mai ales daca intentionam sa il folosim pe alt computer, si nu vom avea imaginea ISO cu care a fost creat la indemana).

O posibilitate de testare a imaginilor ISO si a USB drive-urilor bootabile este prin intermediul unui software de virtualizare, cum ar fi WMware Player, VirtualBox, insa acestea metode sunt mai
dificile  si consuma destul de mult timp. O solutie mult mai simpla si mai rapida de care vreau sa va vorbesc astazi, este un software gratuit numit Qemu Simple Boot.

Qemu Simple Boot este un program gratuit si portabil (deci nu necesita instalare) care se bazeaza pe emulatorul virtual QEMU si va permite sa tesatati medii de boot cum ar fi (Stick/CD/DVD sau hard disk-urilor externe) inainte de a le arde pe aceste medii de stocare.

Pentru a testa o imagine ISO, deschideti aplicatia, adugati imaginea ISO prin intermediul butonului + sau drag and drop in interiorul ferestrei (aplicatiei) ajustati daca este necesar dimensiunea RAM (de preferat mutati slider-ul pe 1024 MB) si dati click pe butonul Start Qemu Test si vedeti daca imaginea ISO functioneaza sau este corupta.

De asemenea, aplicatia va permite sa testati si o unitate USB bootabil.Pentru a testa o untitate USB bootabil, selectati optiunea HDD din interfata aplicatiei si selectati unitatea USB inainte de a incepe testul.
1. 
2.


3.



 Iar pentru a testa o imagine din PC, nu trebuie decat sa selectati obtiunea ISO si trageti imaginea cu pricina peste aplicatia deschisa (drag&drop) ori prin intermediul butonului +, apoi sa dati click pe butonul Start Qemu Test.

                                1.
     
                              2.
  

                             3.


Qemu Simple Boot functioneaza pe versiunile de 32 si 64 biti a sistemelor de operare Windows XP, Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1. si 10.

  
     Link descarcare aplicatie AICI.


Mentiune.

Dupa descarcare dezarhivati arhiva si folositi aplicatia din folder-ul rezultat.





Niciun comentariu: