Romica Prihor

Diagnosticheaza si remediaza-ti singur PC-ul/laptop-ul cu kit-ul, Hiren's BootCD

Hiren's BootCD.


Poate daca din diferite motive nu vreti sa ajungeti la un service specializat cu pc-ul/laptop-ul vostru (nu prea aveti incredere in service-uri sau nu aveti timp, etc) astazi vreau sa va prezint un utilitar foarte utilizat de depanatorii it din ziua de azi.
Hiren's BootCD este cu kit software foarte avansat sub forma unei imagini ISO care conține o serie de programe de diagnosticare, cum ar fi instrunente de partiționare, valori de referință si performanță ale sistemului, clonare de disc,  instrumente de formare, instrumente de recuperare de date, instrumente de MBR, instrumente de BIOS, instrumente HDD și multe altele pentru fixarea diferitelor probleme de calculator. Mulți experti it consideră HBCD un instrument valoros pentru utilizarea în depanarea și recuperarea calculatoarelor.





Hiren's BootCD este un instrument universal, puternic și destul de indispensabil, atunci când aveți nevoie de un utilitar anume si nu-l gasiti sau nu aveti timpul necesar și căutarea pentru software-ul specific de înaltă precizie nu este o opțiune în acest moment. .Hiren's BootCD  este un fel de trusă medicală pentru calculatoare, care servește pentru a fi acolo la o urgență generală. Hiren'sBootCD este perfect pentru utilizatorii fara prea multa experienta si cu acces limitat la resurse software de depanare, fixare și de recuperare.
Imaginea de disc este bootabila, astfel încât un utilizator nu are nevoie de nici un sistem de operare de lucru pentru a lansa kit - ul. Acest lucru este util mai ales atunci când problema este atât de mare si sistemul dvs. de operare nu mai răspunde.

In plus pe lângă diagnosticarea hardware a calculatorului, este de asemenea foarte important, folosirea unor utilitare avansate de depanare, optimizare, restabilire a datelor, devirusare etc. a sistemului de operare, pentru că este vulnerabil si poate suferi modificări software de natură să ducă la compromitere/destabilizarea sistemului de operare, eventual si a datelor de pe hard disc.

Ca sa va puteti folosi de acest utilitar Hiren's BootCD nu trebuie decat sa descarcati soft-ul sa-l dezarhivati si sa-l ardeti pe un stick, dupa care sa-l rulati in modul live alegand din BIOS sa booteze de pe stick.. Ca sa face-ti stick-ul bootabil puteti folosi metoda de aici, sau daca doriti ca stick-ul sa fie multiboot astfel avand posibilitatea sa mai aveti si alte imagini bootabile ale unor sisteme de operare sau alte utilitare, atunci folositi metoda de aici.


Dupa dezarhivare alegeti fisierul Hiren's.BootCD.15.2 pentru al pune pe stick. Vezi imaginea de mai jos.




Dupa ce a-ti bootat de pe stick meniul va arata ca in imaginea de mai jos, urmand ca voi sa alegeti utilitarul de care aveti nevoie pentru depanare a pc-ului.



Ce se poate face mai exact cu Hiren's Boot CD.

Dupa rulare in live stick, se poate executa o serie foarte variata de operații, prin intermediul unor programe specifice. Cum ar fi:


-restabilire date și efectuare copii de siguranță (backup);
-devirusare prin programe de antivirus;
-modificare, actualizare, ștergere, restaurare și eliminare parola BIOS;
-explorare date (foldere si fișiere) de pe suporturile de stocare conectate la sistem, de exemplu hard disc, stick usb;
-curățarea sistemului de fișierele inutile, de programele nedorite, de fișierele duplicate ș.a.m.d.
-navigare pe internet folosind diverse browsere, inclusiv TOR (pentru navigarea anonimă pe internet);
-folosire versiune mini de Windows XP (fără instalare, ci utilizare live) suport usb 3.0 inclus;
-instalarea driverelor lipsă sau actualizarea lor, crearea de copii de siguranță ale acestora, identificarea driverelor necunoscute atașate sistem-ului:
-unelte pentru gestiunea sistemelor de fișiere;
-vizualizatoare și editoare de documente, de exemplu textuale, tabelare (excel), pdf-uri, grafice, video ș.a.m.d.
-detectarea și remedierea de erori ale hard discului, testarea performanței hard discului,
-monitoarizarea funcționalității HDD-ului (ex. temperatura), ștergerea completă și irecuperabilă a datelor de pe hard disc;
-criptarea datelor de pe hard disc sau partiție; 
-optimizarea sistemului prin defragmentarea unui fișier, partiție sau hard disc;
-creare, modificare și eliminare partiții, respectiv modificare, restaurare, afișare și rescriere MBR;
utilitare de tipul MS-DOS;
-reparare probleme de conectivitate, scanare porturi deschise, afișare conexiuni TCP/IP existente.
-conectare la servere de pe internet prin FTP/SFTP, monitorizarea activității de rețea;
-recuperare de parole pentru bios, conturi de utilizator Windows, Outlook, rețelele wireless conectate, parolele salvate în browser sub simboluri asterisk;
-afișare cod de licență pentru programele instalate;
-monitorizarea și gestiunea avansată a proceselor;
-restabilirea sistemului de regiștri;
-crearea de conexiuni de control la distanță prin TeamViewer sau TightVNC;
-gestiunea programelor de startup, a sarcinilor programate, a serviciilor și detectarea neregulilor de pornire Windows;
-afișarea de informații complete legate de hardware și software: tipul și caracteristicile procesorului, HDD-ului, memoriei RAM etc., temperatura procesorului, hard discului;
-testarea componentelor hardware precum procesor, memorie RAM, placă video, hard disc ș.a.m.d pentru depistarea de probleme logice sau defecte hardware;
-eliminare notificări despre autenticitatea licenței windows (WGA - Windows Genuine Advantage);

Totusi pe lângă toate aceste utilitare prezentate de mine mai există și multe alte operații care pot fi executate cu Hirens Boot CD, Vezi lista completă de operații și programele aferente, pe saitul www.hiren.info.


                         Linck descarcare Hiren'sBootCD



Niciun comentariu: