Romica Prihor

Elimina aplicatiile inutile preinstalate de producator *bloatware* fara root pe dispozitivile android.

Elimina bloatware-ul.


Stim cu totii ca toate dispozitivile si aici ma refer acum la android, ca vin din fabrica cu foarte multe aplicatii (bloatware) implementate de producator absolut inutile care mananca mult din spatiul de stocare, memorie ram, pentru ca multe din ele ruleaza si un fundal si implicit si nu in ultimul rand, baterie.
Astazi vreau sa vin in ajutorul acelor persoane care vor sa scape de aceste aplicatii nedorite dar nu stiu sau nu vor sa apeleze la root. Pentru ca programul de care vreau sa va vorbesc nu necesita ca telefonul sa fie rootat, da ati auzit bine nu necesita root. Stim foarte bine ca aceste aplicatii in mod normal pot fi doar dezactivate, nu si dezinstalate fara root (doar prin dezactivare raman in memoria interna a telefonului). Programul se numeste Debloater este gratuit si va scapa de aceasta mare problema numita bloatware.


Descarca programul ” Debloater “ si instaleaza-l din subsol-ul articol-ului. program ce ne va permite să eliminam aplicațiile preinstalate de pe dispozitivul Android.
Mai intai activați opțiunea pentru dezvoltatori în telefonul Android. Mergi la Setări >> Despre telefon >> Build Number, apasă pe 5-6 ori pentru a activa opțiunea de dezvoltator. Când aceasta a fost activata cu succes o sa apară în setări.
Apoi intrati in opțiunile pentru dezvoltatori și derulați în jos pana la optiunea USB Debugging si activati optiunea. (vezi foto)



Dupa care conectați dispozitivul Android la calculator și așteptați ca softul Debloater sa detecteze telefonul/dispozitivul.
Cand dispozitivul a fost detectat, dati click pe Read Device Packages și acesta va scana toate aplicațiile instalate pe dispozitivul Android.



Din acel moment puteti sa bifați toate acele aplicații pe care doriți să le eliminați din dispozitivul android dupa care faceți clic pe “Apply” pentru a elimina aceste aplicații. Acesta vă va ajuta să vă eliberați memoria internă memoria ram, implicit salvand si bateria, și face dispozitivul mult mai rapid.



Dacă eliminați din greseala unele aplicații puteți să le bifati inapoi dupa care click din nou pe Apply si aplicatiile vor fi instalate la loc. Dar totusi fiti cu bagare de seama ce bifati pentru dezinstalare pentru a nu crea neplaceri, pentru ca programul se poate comporta diferit de la un dispozitiv la altul (adica de la un brand la altul). Eu l-am testat pe trei marci (Lg g4, Htc M9 si un sony z5).

Cam asta a fost tot, acum ați eliminat cu succes toate aplicațiile nedorite de pe dispozitivul Android.

Link.1 de descarcare Debloater.



Link.2 de descarcare Debloater.




Niciun comentariu: